Anlık Bildirim

Apple MacBook Pro ailesinin taşınabilir özelliklerini arttırıyor

Apple T310 ARM tabanlı uyku hâli çipi uykudayken eposta alışverişi, takvim düzeltmeleri, yazılım güncelleştirmeleri ve eşsiz pil verimi yeniliklerini MacBook Pro ailesine kazandırıyor.
Apple'ın MacBook bilgisayarlarında Intel çiplerinin yerine ARM tabanlı işlemcilere yer vereceği söylentisi uzun zamandır dile gelir, her sefer bu olasılığın sonuçta ne kadar zayıf bir ihtimal olduğu ile söz biterdi. Hep çok uzak olduğu sanılan bu yoldaki ilk adımlar Bloomberg bilgi kaynaklarına göre atılmaya başlandı ve Intel ile Cupertino arasına kara kedi girdi.
Konuya aşina kimselerin söylediklerini aktaran yayın, Apple bilgisayarlarının gelecekteki MacBook timsalleri için bu yeni çip kurgulanırken "Intel tarafından başa çıkılan işlevlerden daha fazlası için hedef konduğunu" bildiriyor. ARM tabanlı, T310 kod adı olan işlemci Intel Teknolojileri'nin yerine geçmeyecek ancak onların yanısıra bulunarak taşınabilir bilgisayarın 'düşük tüketim' hâlinden sorumlu olacak.
MacBook, edineceği "Erkli Uyku" seçeneği sayesinde, kapalıyken dahi çeşitli etkinliklerin yerine getirilmesine imkân tanıyacak ve bu sayede yazılım güncelleştirmelerini internet üzerinden gerçekleştirebilecek. Şimdiki Intel çiplerinin bu durum hâlinde güç sarfiyatı tatmin edici, yeni ARM süper-verim çipinin özellikleri ise daha gelişmiş bir taşınabilir bilgisayar pil ömrünü vaat ediyor. Bloomberg raporuna göre henüz bu verimlilik noktasını ön plana çıkarmak için Apple acele etmeyecektir.

Bir Müzikçalardan Daha Fazlası

Yeni çip kendi verimlilik sınıfıyla depolama ve kablosuz bileşenler üzerinde de rekabet edebilecek. Apple, hali hazırda ARM çiplerini son nesil MacBook Pro ürünlerinde sergiliyor. Firmanın T1 çipi, yeni uyarlanan dokunmatik sütunlar ve Kimlik Tarayıcıları Güvenlik Yuvaları'nda işliyor.
Apple henüz, "yakın planda Intel çiplerinden bir el çekme planının olmadığını" not düşüyorsa bile T310'un gelişi çok uzun süreçli değişimlerin ilk işareti olabilir ve sonucunda da Apple kendi A-Serisi çiplerini, tıpkı iPhone ve iPad çözümlerinde 2010 yılında yerli yapmış olduğu gibi MacBook ürünlerinde de kullanmasıyla vuku bulabilir.
T310 çipinin gelecek ilk Macbook Pro güncellemesiyle görücüye çıkacağı haber veriliyor. Habere yanıtlar pazar araştırmalarında çoktan yer aldı ve Intel hisseleri yüzde bir düşerken, Apple hisseleri yüzde altı yükseldi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim