Anlık Bildirim

Apple Macbook Pro 2018 toza ve kire karşı daha dayanıklı klavye ile geliyor

Apple geçtiğimiz hafta sessiz sedasız Macbook Pro 2018’leri satışa çıkardı. iFixit ekibi Macbook Pro 2018’in klavyesinin önceki nesillerden daha dayanıklı olduğunu rapor etti. Detaylar haberimizde.
         
Apple Macbook Pro 2018 toza ve kire karşı daha dayanıklı klavye ile geliyor Tam Boyutta Gör
Yeni tanıtılan cihazları parçalayıp tekrar birleştirerek cihazların tamir edilebilirliğini notlandıran iFixit şirketi bu kez de yeni satışa çıkan Macbook Pro 2018’in klavye yapısını inceledi. iFixit ekibi Apple’ın yeni Macbook Pro’ların klavyesindeki her bir tuşun altına silikon bir katman yerleştirdiğini bu sayede klavyenin toz veya kirden kaynaklı bozulmalara karşı korunmasını hedeflediğini rapor etti. Apple Macbook Pro 2018’in klavyesinin önceki nesillere göre daha sessiz olduğunu belirtti. Tuşların altına yerleştirilen bu silikon tabaka kullanım esnasında sesleri azalttığı gibi cihazın hassas devrelerine toz girmesini de engellediği ortaya çıktı.
                          
Apple Macbook Pro 2018 toza ve kire karşı daha dayanıklı klavye ile geliyor
 

Apple 2015 yılında Macbook’larda kelebek mekanizmalı klavyeye geçiş yaptı. Macbook Pro 2018 ise 3. nesil kelebek mekanizmalı klavyeyle geliyor. Apple geçtiğimiz Mart ayında bu klavyede kullanılacak silikon katman ve mekanizma ile ilgili bir patent aldı. iFixit bu patenti gerekçe göstererek silikon tabakanın asıl amacının cihazın devrelerini toz ve kirden korumak olduğunu ancak sesi azaltmasının da pozitif bir yan etki olduğunu savunuyor.

 
 iFixit’in önümüzdeki haftalarda Macbook Pro 2018’i parçalarına ayırması bekleniyor. Şirketin, 2016 ve 2017 model Macbook’lardaki klavye sorununun çözülüp çözülmediği tartışmaları üzerine Macbook Pro 2018’in klavyesi ile ilgili raporunu diğer bileşenlerinden önce yayınladığı söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim