Anlık Bildirim

Apple, sıvı ve kırıntı geçirmez klavye üretmek için patent aldı

Apple, klavyeleri yiyecek mezarlığına çevirmemek için harekete geçti. Şirket sıvı ve kırıntı geçirmez klavye üretmek için patent başvurusunda bulundu. İlginç konunun detayları haberimizde.
Teknoloji devi Apple'ın geçtiğimiz günlerde sıvı ve kırıntı geçirmeyen klavye üretmek için patent aldığı ortaya çıktı. Eğer siz de bilgisayar başında abur cubur yemekten hoşlanıyorsanız bu gelişme sizi de ilgilendiriyor. Apple'ın üreteceği yeni klavyeler sayesinde artık klavyenizden öğle yemeğinin artıklarını çıkarmak zorunda kalmayabilirsiniz.

Apple patentini aldığı sıvı ve kırıntı geçirmez klavyeyi üretecek mi?

Kavyenizi adeta bir yiyecek mezarlığına çevirmemek için yapmanız gereken tek şey bilgisayar başında abur cubur yememek olsa da, Apple bu alışkanlığın zamanla değişmeyeceğinin farkında. Şirketin patentini aldığı klavyelerin farklı çalışma şekilleri olacağı söyleniyor. Birincisi tuşlar arasındaki boşluğun tamamen kapatılarak yiyeceklerin gireceği bir alan bırakmamak. İkinci ve daha tuhaf olanı ise her tuşun altına yerleştirilecek bir mekanizma ile, tuşlara her basışta hava üfleyerek herhangi bir kırıntının veya varolan kırıntıların dışarıya püskürtülmesi yöntemi.
Apple'ın, özellikle MacBook kullanıcılarını heyecanlandıracak bu fikri hayata geçirip geçirmeyeceği henüz belli olmasa da, klavye üreticileri için fikir oluşturması bakımında önemli bir gelişme olarak görülebilir. Piyasada sıvı geçirmeyen klavyeler mevcut fakat çoğunun silikon kauçuktan yapılmış olması nedeniyle gerçek klavye hissi vermediği söyleniyor. Bakalım Apple'ın bu atağı, önümüze somut bir ürün olarak çıkacak mı hep beraber göreceğiz. Şirketin patent başvurusunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim