Anlık Bildirim

Apple, yeni güncelleme ile kalan pil süresini gizliyor

Apple, kullanıcıların yeni MacBook Pro’da ciddi anlamda şikâyet ettiği pil süresinin ön görülememesi sorununa ilginç bir yol bulmuşa benziyor. Son güncelleme kalan süreyi gizliyor.

Apple, yeni güncelleme ile kalan pil süresini gizliyor

Apple’ın yeni MacBook Pro modelleri sürücü sorunları ve beklentileri karşılamaktan çok uzak kalan pil süreleri ile dertte. Her ne kadar Apple çeşitli güncellemeler ile problemleri asgari seviyeye çekmeye çalışsa da işlerin pek de yolunda gittiği söylenemez.

Yeni MacBook Pro’ya sahip birçok kullanıcı, pil ömrü konusunda Apple’ın vadettiği 10 saat ifadesinin hiç gerçekçi olmadığı iddiasında. Ortalama bir kullanımda 5-6 saatlerin ancak yakalandığı dile getiriliyor. Eski modellerde ise Chrome gibi enerji canavarı bir tarayıcı kullansanız bile 6 saatleri çok rahat yakalıyor, hatta internette gezinme için sadece Safari’yi tercih ettiğinizde vadedilen 10 saatlere yakın rakamları görebiliyordunuz. 

Çözüm Pil Süresini Gizlemek 

Apple, Mac AppStore’a bugün gönderdiği güncelleme ile şaşırtıcı bir şekilde kalan pil kapasitesinde cihazınızın kaç saat ve dakika kullanabileceğiniz bilgisini göstermemeye başladı. 10.12.2 sürüm numaralı güncellemede böyle bir duruma bilinçli bir şekilde mi sebep olunduğu yoksa minik bir hatadan mı kaynaklandığı ise şimdilik bilinmezliğini koruyor. Ortaya konan bu yenilikçi ve heyecan verici ürüne rağmen yaşanan problemler, tanıtıldığı anda ilgi odağı olan cihaza pozitif bakışı biraz kırmış olabilir. Umarız tüm bu sorunların büyük bir kısmı yazılımsal düzenlemeler ile ortadan kaldırılabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5207 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, macbook pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim