Anlık Bildirim

Apple, yeni nesil iMac'i tanıttı

Bugüne kadarki en iyi Mac ekranını barındıran ve donanım anlamında önemli güncellemelerin geldiği yeni iMac, Apple’ın WWDC 2017 etkinliğinde tanıtıldı.

Apple, yeni nesil iMac'i tanıttı Tam Boyutta Gör
 

Apple halen devam etmekte olan WWDC 2017 etkinliğinde yeni iMac’i tanıttı. Apple’ın Mühendislik Bölümü Başkan Yardımcısı  John Ternus tarafından tanıtılan iMac, hem ekran kalitesi hem de yenilenen grafik birimleriyle birlikte etkinliğin en önemli noktalarından biri olacak gibi görünüyor. Peki yenilenen iMac’te bizleri neler bekliyor?

Şimdiye Kadarki En İyi Ekran 

Şimdiye kadarki en iyi Mac ekranının bulunduğu belirtilen iMac, 1 milyar renk  ve 500 nit parlaklık seviyesine sahip. Bir önceki nesile göre yüzde 43 daha parlak olan iMac’te Intel’in 7.nesil Kaby Lake işlemcileri yer alıyor. 21.5 inçlik standart model, 21.5 inçlik Retina 4K modeli ve 27 inçlik Retina 5K modeli olamk üzere üç  ana modele sahip olacak olan yeni iMac için 21.5 inçlik modelde 32GB’a kadar, 5K destekli 27 inçlik modelde ise 64GB’a kadar RAM seçenekleri sunulacak.

21.5 inçlik giriş model iMac’te Intel Iris Plus 640 yer alırken 4K destekli 21.5 inç olan modelde ise AMD Radeon 555 ve 560(4GB’a kadar VRAM desteği) seçenekleri bulunacak. Diğer iki modele göre çok daha üst düzey bir kullanım için tasarlanan 27 inçlik iMac de ise Radeon Pro 570, 575 ve 580(8GB’a kadar VRAM desteği) seçekleri ile donatılmış durumda.

Yüzde 50 Daha Hızlı SSD'ler 

Geçen yıl MacBook Pro’da gördüğümüz gibi bu 3 yeni modelin de arkasında 2 adet Thunderbolt USB-C girişi bulunuyor. Apple’ın yüzde 50 daha hızlı olduğunu söylediği yeni SSD’ler ile 2TB’a kadar depolama desteği de iMac’lerde yerini almış durumda.

Etkinlikte iMac’ler için yapılan bir diğer önemli vurgu ise VR alanından geldi. Yeni macOS işletim sistemi olan High Sierra’nın bulunacağı iMac’lerde yenilenen grafik birimleriyle birlikte VR desteği de kullanıcılara sunulacak.

Yenilenen iMac modellerinin fiyatlarını da açıklayan Apple; 21.5 inçlik standart modeli 1099$’dan, 21.5 inçlik iMac Retina 4K modelini 1499$’dan ve serinin öne çıkan modeli olan 27 inçlik iMac Retina 5K modeli de 1799$’dan satışa sunacak. 2015'ten beri ilk kez yenilenen iMac'ler 7 Haziran'da ABD'de satışa sunulacak.

Apple’ın en güçlü bilgisayarı: iMac Pro

İMac’lerin tanıtımıyla birlikte Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en güçlü bilgisayar olarak nitelendirilen iMac Pro’nun da WWDC 2017 etkinliğinde ön tanıtımı yapıldı.  Zorlu iş akışlarına sahip profesyonel kullanıcılar için tasarlanan iMac Pro; 27 inç Retina 5K ekranı, maksimum 18 çekirdekli Xeon işlemcisi ve 22 Teraflops’a kadar çıkan grafik işleme birimiyle gelmiş geçmiş en güçlü Mac.

4 TB’ye kadar SSD ve 128 GB’a kadar ECC belleğe kadar destek veren iMac Pro’da dört adet Thunderbolt 3 bağlantı noktası yer alıyor. Yeni Radeon Pro Vega GPU ile şimdiye kadarki en gelişmiş grafikleri taşıyan iMac Pro, Vega GPU ile gerçek zamanlı 3D render alma ve etkileyici, yüksek kare hızlı VR için 11 Teraflop tek duyarlı işlem gücü sunuyor. Yarı hassas hesaplama, yapay zeka teknolojileri için ideal olan iMac Pro, 22 Teraflop’a kadar performans sağlıyor. Ayrıca 10 kat daha hızlı ağ oluşturmak için ilk kez bir iMac'te 10GB Ethernet'e yer verildiğini de bu iMac Pro ile görüyoruz.

Uzay grisi kasası ve Retina ekranıyla donanımı kadar dış görünüşü de oldukça ilgi çekici olan iMac Pro’nun satışa çıkış tarihi ise diğer iMac’lerde farklı olacak. Aralık ayında satışa çıkması planlanan iMac Pro 4999$’lık fiyat etiketine sahip.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5400 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
imac, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim