Anlık Bildirim

Apple’ın WWDC 2017 geliştirici konferansına saatler kala tanıtılması muhtemel yeni ürünlerle ilgili önemli bir sızıntı yaşandı. Foxconn çalışanı olduğunu iddia eden bir hesap merak edilen pek çok noktaya ışık tuttu.

Hoparlör

Bir süredir Apple’ın Siri tabanlı bir akıllı hoparlör tanıtacağı gündemde. Bununla ilgili pek çok bilgi internete sızmıştı. Kaynaktan elde edilen bilgiler de bunu doğruluyor. Apple’ın yeni Siri tabanlı akıllı hoparlörü Mac Pro benzeri silindirik bir yapıda olacak. Firmanın hoparlör üzerinde kamera ve dokunmatik ekran testleri yaptığı ancak bunlara yer vermekten vazgeçtiği belirtiliyor. Yani Amazon Echo veya Google Home tarzında ekranı olmayan bir ürün ile karşı karşıyayız.

iMac

Apple sonbahar dönemine doğru güçlü bir donanımla yoğrulmuş iMac Pro modellerini piyasaya süreceğini duyurmuştu. Bu bakımdan bu yıl bir iMac güncellemesi beklenmiyordu ancak iddialar farklı yönü işaret ediyor.

Kaynaklar konferansta elden geçirilmiş bir iMac modelinin tanıtılacağını belirtiyor. Dış tasarıma dokunmayan Apple donanım tarafında ise masaüstü modelini biraz daha güçlendirecek. Ayrıca 2018 yılında dış tasarımın da değişmesi bekleniyor. Apple’ın cam materyalini daha fazla kullanacağı ayrıca siyah kenarlıkların biraz daha koyulaştıracağı belirtiliyor. Yine arka kısımdaki Apple logosunun bu kez microLED panel ile üretileceği de iddialar arasında.

MacBook

Yine konferansta Apple’ın MacBook serisini güncellemesi bekleniyor. Kaby Lake işlemcilerle güncellenecek yeni seriye 16GB’a kadar DDR4 RAM takviyesi yapılıyor. Ayrıca 32B’a kadar RAM seçeneği sunan 15 inçlik yeni bir MacBook modeli de iddialar arasında.

Diğer taraftan gelecek yıl MacBook serisinde önemli yenilikler olacağı ifade ediliyor. OLED ekranlı TouchBar desteğine kavuşacak olan MacBook modelinin ayrıca diğer fonksiyon tuşlarının da e-kağıt teknolojisini kullanacağı belirtiliyor. Ayrıca Magic Keyboard modeli de TouchBar ile güncellenecek.

Gözlük

Apple’ın bir zengin gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı bilinen bir konu ancak en erken 2019 yılında tanıtılması bekleniyor. Henüz gözlükler erken geliştirme aşamasında olduğu için daha önce gün yüzü görme şansı pek yok.

Kaynaklar gözlüğün çerçevesinin suni derilerde de kullanılan selüloz asetat maddesinden yapılacağını belirtiyor. Gözlüğün ses aktarımı kemik iletimi üzerinden olacak. Birden çok mikrofon bulunacak ve kullanıcıya yansıtılacak görüntüler için bir prizma kullanılacak.

Kendine ait bataryası olan gözlükte optiklerin Almanya’dan tedarik edileceği belirtiliyor. Ses kontrolü veya çağrı kabulü için yan tarafında dokunmatik bir şerit barındıracak olan gözlük ayrıca kafa sallama veya çevirme gibi hareketleri de algılayabilecek.

iPhone 8

Artık yüksek kaliteli görüntüleri ile görebildiğimiz iPhone 8 modelinde Apple’ın halen arka kısma parmak izi okuyucu koyma konusunda kararsız olduğu belirtiliyor. Görsellerde arka kısımdaki parmak izi okuyucusu net bir şekilde görülüyor ancak kaynaklar ısrarlı bir şekilde bunun nihai cihaz olmadığını ve parmak izi okuyucusu için başka bir formül üzerinde çalışıldığını belirtiyor. Bakalım Apple nasıl bir sürpriz yapacak. Şimdilik iddialar bu kadar. Akşam saatlerinde WWDC 2017 konferansı ile pek çok iddianın karşılığını görebileceğiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim