Anlık Bildirim

Dikkat: Hacker'lar Mac'leri kilitleyip fidye istiyor

Bilgisayar korsanları Mac'leri uzaktan kilitleyerek cihaz sahiplerinden 50 dolar değerinde Bitcoin talep etmeye başladı. Hackerlar bu işlemi iPhone'umu Bul servisi aracılığıyla yapıyor.
Bilgisayar korsanları, iki faktörlü kimlik doğrulama etkin olsa bile Apple kimliği ve şifresini kullanarak Mac'leri uzaktan kilitlemenin bir yolunu bulmuş durumdalar. Başka sitelerde kullandıkları şifreyi Apple kimliği şifresi olarak kullananların acilen Apple ID şifrelerini değiştirmeleri gerek.
Geçtiğimiz hafta boyunca ve özellikle son 24 saate kullanıcılar, uzaktan kilitlenen Mac'lerle ilgili çok sayıda bildirimde bulunmaya başladı. Hackerların bilgisayarları kilitlemek için iPhone'umu Bul (Find My iPhone) servisini kullandıkları belirtiliyor. Şu an için iPhone'umu Bul'a giriş yapmak ve bir cihazı kilitlemek için iki faktörlü kimlik doğrulaması gerekmiyor.
Bilgisayarı kilitlenen kullanıcılar ekranda 50 dolarlık Bitcoin talebi görüyorlar. Belirtilen adrese ödeme yaptıklarında ise bilgisayar korsanları cihazın kilidini açmak için gereken altı basamaklı kodu e-posta adreslerine gönderiyor. Apple'ın konuyla ilgili harekete geçtiğini belirtelim.

Apple ID şifrenizi hemen değişin

Apple kimliği şifrenizi başka bir web sitesinde tekrar kullandıysanız, bu şekilde bir olayla karşılaşmamak için şifrenizi hemen değiştirmeniz lazım. Şu an için Apple sunucuları saldırıya uğramış gibi görünmüyor. Yüksek ihtimalle bilgisayar korsanları bu şifrelere diğer sitelerdeki açıklardan yararlanarak ulaştı.
Etkilenen kullanıcıların çoğu birden fazla hesapta aynı e-posta adresi ve şifreyi kullanmış gibi görünüyor. Hackerlar da ele geçirdikleri e-posta adresleri ve şifrelerle iPhone'umu Bul servisine giriş yaparak bu kullanıcıların cihazlarını kilitleyip, açmak için ücret talep ediyor. Mac sahiplerinin tuzağa düşmemeleri için hızlı hareket etmesi gerek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5078 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mac, bilgisayar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim