Anlık Bildirim

En üst seviye iMac Pro 119 bin TL oldu

iMac Pro almak için fiyatların düşmesini beklediyseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Düşmeyi bırakın yakında neredeyse iki katına varan fiyat artışları söz konusu olacak.

Dün geceki etkinlikte Apple’ın yeni ürünleri kadar Türkiye fiyatlarına gelen zamlar da çok konuşuldu. Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik nedeniyle iğneden ipliğe Apple ürünleri rekor fiyatlara yükseldi.

Fiyatlar fırladı

Geçen yıl sonunda tanıtılan ve bu yılın ilk ayında ülkemizde de satışa sunulan iMac Pro serisinin en üst konfigürasyonu 70 bin TL civarındaydı. Ne var ki şu anda son güncelleme ile 118 bin TL seviyesine çıkıyor.

Geçmiş yıllarda bir ev fiyatına denk geldiği şeklinde esprilere konu olan 100 bin TL üzeri bandı, artan dolar kuru nedeniyle yaklaşık 16 bin dolar civarına tekabül ediyor. iMac Pro ilk çıktığında en üst konfigürasyon 17 bin dolar civarındaydı.

119 bin TL ödeyerek sahip olacağını iMac Pro konfigürasyonu ise 18 çekirdekli Intel Xeon W işlemci, 128GB DDR4 ECC bellek, 16GB HBM2 bellekli Radeon Pro Vega 64, 4TB SSD, Magic Mouse 2, Magic TrackPad 2, VESA montaj adaptörü barındırıyor. Final Cut Pro X ve Logic Pro X isterseniz fiyat 2200TL daha artıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12070 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, imac pro
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim