Anlık Bildirim

Mac Pro tarihe mi karışıyor?

Apple’ın üst düzey kullanıcılara yönelik olarak tasarladığı Mac Pro serisi uzun süredir yenilenmiyor. Kaynaklar Apple’ın seriyi rafa kaldıracağına dair düşünceler taşıyor.

Bir dönem elektronik cihazlarda neredeyse yılda bir güncelleme döngüsü anlayışını benimseyen Apple, şimdilerde bu stratejisini tamamen değiştirmiş durumda. Bugün sürekli yenilenen tek cihaz iPhone durumunda.

En büyük karı getiren iPhone haricinde iPod artık unutulmak üzere. iPad ailesi ise standart versiyonu bırakarak Pro versiyona geçiş yaptı. Apple’ın daha çok iki yılda bir yenileme stratejisi takip edeceği tahmin ediliyor.

Üst Düzey Modellere Yatırımlar Azaldı

Bilgisayar tarafında ise durum vahim. MacBook ailesi kısa süre önce kendisini yenilemeyi başardı ancak masaüstü modellerde halen bir gelişme yok. Tim Cook bu konuda tüketiciyi umutlandırıcı açıklamalar yapıyor ancak bu da endişeye sebep oluyor.

Cook yaptığı son açıklamada; masaüstü bilgisayarların şirket için çok önemli olduğunu ve yol haritasında etkileyici modellerin yer alacağını ifade etti ancak sadece iMac bilgisayarlara değinmesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Apple’a yakınlığı ile bilinen Instapaper geliştiricisi Marco Arment, son açıklama ile Mac Pro modelinin artık sona geldiğini düşünüyor. Apple’ın bundan sonra herhangi bir Mac Pro modeli duyurmama ihtimali mevcut. Arment zaten yıl içerisinde de benzer duyumlar aldığını belirterek zaman zaman Apple’a göndermelerde bulunmuştu.

Apple’ın silindirik yapıdaki güçlü bilgisayarı Mac Pro yaklaşık 4 yıldır güncellenmiyor. Mac Mini modeli son olarak 2014 yılında, iMac ailesi ise 2015 yılında bazı güncellemeler almıştı. Bu iki modelin 2017 yılında güncelleme alacağına kesin gözüyle bakılıyor ancak Mac Pro için net bilgiler yok.

Apple’ın son dönemde yaygın kullanımda olacak ürünlere daha çok yatırım yaptığı ve Mac Pro gibi üst düzey modellere daha az yoğunlaştığı görülüyor. Gelecek yıl bu strateji değişikliğini daha net bir şekilde görebileceğiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4845 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, mac pro ve imac
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim