Anlık Bildirim

MacBook Air yolun sonuna mı geldi?

Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak tam 10 yıl önce tanıtılan MacBook Air yavaş yavaş ömrünü doldurmaya başladı. Bu yıl MacBook Air modelinin fişi çekilebilir.

Steve Jobs’un bundan 10 yıl önce sahneye getirdiği büyükçe bir zarfın içerisinden içerisinde çıkarmasıyla MacBook Air modelinin bilgisayar dünyasındaki macerası da başlamış oldu. Ultra ince bilgisayar akımının başlamasındaki en önemli etken olan MacBook Air’in rafa kaldırılacağı konuşuluyor.

MacBook Air kaldırılıyor mu?

Aslında ilk nesil MacBook modelinin lansmanı sonrasında da benzer iddialar ortaya atılmıştı. İkonik bir model olmasına karşın MacBook Air modelinin artık misyonunu tamamladığı ve tarihin tozlu raflarındaki yerini alması gerektiği düşünülüyor. Zaten 11 inçlik MacBook Air modelinin üretimi durdurulmuştu ve 13 inçlik model de çok eski Intel işlemciler barındırıyor.

Apple’ın MacBook Air modelinin yerine yılın sonlarına doğru 13 inçlik yeni bir MacBook modeli piyasaya süreceği tahmin ediliyor. Bunun en büyük dayanak noktası Tayvanlı dokunmatik ekran üreticisi General Interface Solution’ın önemli miktarda 13 inçlik LCD ekran siparişi alması.  

Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak lanse edilen MacBook Air ayrıca DVD/CD girişi olmamasıyla da dikkat çekiyordu. Yine pek çok büyük bağlantı portunu da liste dışı bırakmıştı.

Bugün MacBook Air modelinin kaldırılması çok da yankı uyandırmayacaktır zira artık piyasada daha ince pek çok dizüstü modeli bulunabiliyor. Eskiyen donanımı ve tasarımıyla MacBook Air rekabetin gerisinde kalmaya başlamıştı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim