Anlık Bildirim

MacOS 10.14 Mojave tanıtıldı

Apple masaüstü işletim sisteminin en yeni sürümü macOS Mojave’nin ön gösterimini gerçekleştirdi. macOS Mojave pek çok önemli yeniliği kullanıcılara getiriyor.

Bugün başlayan WWDC 2018 konferansında mobil işletim sisteminden sonra masaüstü işletim sistemi de sahneye çıktı. MacOS 10.14 Mojave pek çok önemli yenilik ile birlikte geliyor.

MacOS 10.14 Mojave neler sunuyor? 

MacOS 10.14 Mojave sürümü Tim Cook’un ifadesiyle müşteriyi tecrübenin merkezine alıyor. Yani daha çok kullanıcı tecrübesine odaklanan yenilikler söz konusu. MacOS 10.14 Mojave ile gelen yeniliklere kısaca değinmek gerekirse:

  • macOS Mojave kullanıcıları, masaüstünün görünümünü karartılmış bir renk düzenine dönüştürmek için Karanlık Modu’na geçerek kullanıcı içeriğini odak noktasına getirip kontrollerin arka planda kalmasını sağlayabiliyorlar. Karanlık Modu artık tüm arayüze yayılmış durumda. Finder, Takvim, Mail, iTunes, Mesajlar, Xcode, Pages gibi pek çok uygulama Karanlık Moduna uyum sağlamış. Ayrıca duvar kağıdı da Karanlık Moduna geçince değişiyor.
  • Desktop Stacks özelliği ile masaüstündeki dosyalar etiket, zaman, tür gibi pek çok parametreye göre otomatik olarak organize oluyor. Yeni dosyalar oluşturulduğunda otomatik olarak ilgili yerine yerleştiriliyor
  • macOS Mojave’de Mac App Store, yeni bir görünüm ve doğru Mac uygulamasını bulmayı kolaylaştıran zengin editoryal içeriklerle yepyeni bir tasarıma kavuşuyor. Yeni tasarımdaki Keşfedin sekmesinde yeni ve güncellenmiş uygulamalar ön plana çıkarılırken Yaratıcılık, İş, Oyun ve Geliştiricilik kategorilerine yönelik sekmeler kullanıcıların belirli bir projeye veya amaca uygun uygulamalara ulaşmalarına yardımcı oluyor.
  • Finder içerisinde yeni bir Galeri görünümü yer alıyor. Görünüm büyük bir ön izleme penceresi barındırıyor ve alt kısmında da kaydırılabilir bir çubuk yer alıyor. Ayrıca yeni bir kenar çubuğu dosyanın türüne göre otomatik olarak meta verileri değiştiriyor. Bu çubukta işaretleme, yönlendirme gibi hızlı işlem menüsü de yer alıyor.
  • Ekran görüntüsü aldığınız zaman alt köşede çıkan ön izleme resmi işaretleme, kaydetme, paylaşma gibi seçenekler sunuyor.
  • Artık iPhone ile çektiğiniz fotoğraf veya video Mac üzerinde görünüyor. Yine taradığınız dökümanlar da Mac üzerinde devam ediyor.
  • Uygulamaların mikrofon, kamera gibi bileşenlerle mail, mesajlar gibi yazılımlardaki verileri nasıl kullanacağı daha sıkı kontrol altına alınıyor. Safari üzerinde de istenirse web sitelerindeki paylaşma butonu, beğenme butonu ve yorum alanı devre dışı bırakılabiliyor. MacOS 10.14 Mojave sürümü sonbaharda indirmeye sunulacak.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim