Anlık Bildirim

Özelleştirilmiş yardımcı işlemciye sahip yeni Mac bilgisayarlar yolda

Apple’ın son iki yıldır masaüstü Mac bilgisayarlarında yer vermeye başladığı T serisi yardımcı işlemciler bu yıl üçüncü nesli ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Yıllardır Apple’ın masaüstü bilgisayarlarında da özelleştirilmiş işlemci kullanacağı iddiaları kısmen de olsa gerçekleşmiş durumda. İki yıldır firma Mac bilgisayarlarında özelleştirilmiş yardımcı işlemciler kullanıyor. Bu yıl da aynı şey geçerli.

Daha gelişmiş

Gelen bilgilere göre bu yıl iMac ve MacBook modellerinde daha gelişmiş T serisi özelleştirilmiş işlemciler kullanılacak. Firmanın en az 3 modelde yeni işlemcilere yer vereceği ifade ediliyor.

İlk olarak 2016 yılında piyasaya sürülen Touch Bar adındaki dokunmatik OLED ekrana sahip MacBook Pro modelinde T1 yardımcı işlemcisi kullanılmıştı. ARM üzerinde şekillenen bu yardımcı işlemci ekranı ve Touch ID özelliğini kontrol ediyordu.

Geçen yıl sonlarında ise iMac Pro serisinde T2 özelleştirilmiş işlemcisini gördük. Bu işlemcinin görevi de giriş güvenliği ve güç yönetimi konularını ele almaktı. Böylece ana işlemciyi rahatlatmış oluyordu.

Bu yıl ise T3 adında yeni bir özelleştirilmiş işlemci kullanılacağı belirtiliyor. T3 işlemcisi iMac modelinde güvenlik ve güç yönetimi konularına el atarken MacBook modellerinde ise ek olarak OLED ekranı kontrol edecek.

Her geçen yıl Apple’ın özelleştirilmiş işlemcilerini daha da geliştirdiği bir gerçek. Hem A serisi yonga setlerinde hem de T serisi yonga setlerini bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Önümüzdeki yıllarda özellikle T serisi işlemcilerin daha fonksiyonel hale geleceğini söylemek yanlış olmaz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim