Anlık Bildirim

Siri, Mac’lerin Menu çubuğuna yerleşmeye hazırlanıyor

Siri’yi iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV ve Apple Car Play gibi bir çok yerde kullanan Apple, şimdi de OS X platformunu Siri ile buluşturmaya hazırlanıyor. İşte detaylar:

Siri, Mac’lerin Menu çubuğuna yerleşmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Siri’yi neredeyse tüm ekosisteminde kullanan Apple, şimdi de halkayı OS X ile tamamlama niyetinde. 9to5Mac sitesinin haberine göre 3 yıllık test sürecinin ardından Siri, OS X 10.12 sürümü ile birlikte Mac’lerde yer almaya başlayacak. Yıl sonuna doğru nihai sürümü yayınlanacak olan bu güncelleme ile Siri, Spotlight butonunun sağına yerleşecek.

Kullanıcılar bu ikona tıkladığında Siri için bir kısayol da belirleyebilecek ve Siri’nin otomatik olarak arka planda dinlemeye geçmesini sağlayabilecek. Siri’nin iPhone 6s ve 6s Plus modellerinde olduğu gibi her zaman aktif olarak dinleme yapıp yapmayacağına ilişkinse bir bilgi mevcut değil. Muhtemelen mevcut cihazlarda bu destek yer almayacaktır.

Kaynağın aktardığı bilgiye göre Siri dinleme yaparken ekranın sağ üst köşesinde bir kutu belirecek. Diğer iOS cihazlarındaki spektruma benzer bir görsellikle ekrana gelecek olan bu kutu, tüm Siri işlevlerinin ve OS X’e özel Siri komutlarının uygulanması noktasında görevli olacak.

Fuji kod adlı OS X 10.12 sürümünde yer alması beklenen Siri entegrasyonun geriye dönük uyumluluğu noktasında bir bilgi yok ancak en azından 2014 ve sonrası tüm Mac’lerde kullanılabilir olacağını tahmin ediyoruz. Hatırlanacağı üzere Siri ilk olarak 2011 yılında iPhone 4s ile iOS cihazlarda yer almaya başlamıştı. Bu arada Fuji kod adlı OS X 10.12 Haziran ayında düzenlenecek olan Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2016'da resmiyet kazanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim