Anlık Bildirim

Yeni MacBook Pro’lar batarya güven testlerini nihayet geçti

Apple’ın tarihindeki en büyük değişiklik sloganıyla piyasaya sürdüğü yeni MacBook Pro modellerinin kullanım süresi odaklı problemi çözüldü. Consumer Reports artık seriyi tavsiye listesine aldı.

Geçen yıl sonlarında Consumer Reports platformunun batarya testlerinde başarısız olan yeni MacBook Pro modelleri gündemi epey meşgul etmişti. Apple uzun bir aradan sonra problemi giderdi ve bu kez tam not almayı başardı.

Hata Safari Kaynaklı

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan testlerde yeni MacBook Pro modellerinin tanıtımda duyurulduğu gibi 10 saat kullanım sürelerine erişemediği belirtilmiş ve bu yüzde de geçer not verilmemişti. Sorunun yazılım kaynaklı olduğunu ifade eden Apple ise Consumer Reports ile başladığı çalışmalarda gerekli hazırlıkları tamamladı ve testlere tekrar girdi.

Mevcut MacOS Sierra sürümünde bir hata Safari tarayıcısının aşırı önbellekleme yapmasına neden oluyor. Bu hata ise geliştirici ayarları kısmından Safari önbelleklemesini kapattığınızda ortaya çıkıyor. Önbellekleme kapatıldığında Safari içerisinde sürekli ikon yüklenmeye başlıyor ve sonsuz bir döngü oluşuyor.

Bu hata aslında son kullanıcıya doğrudan ilgilendirmiyor. Konu daha çok geliştiricilerle ilgili. Consumer Reports tüm yönleriyle cihazı testlere soktuğu için de böyle bir sorunla karşılaşmış.

Yeni MacOS Sierra sürümünün betası ile teste girdiği tahmin edilen modellerden standart 13 inçlik olanı 18.75 saatlik bir kullanım süresine ulaşmış. Touch Bar barındıran 13 inçlik model 15.25 saat, 15 inçlik model ise 17.25 saat ortalama kullanım süresi vermiş.

Geçer not alamadığı için yeni MacBook Pro modelleri tavsiye listesine girememişti. Testin başarı ile geçilmesi sonrasında platformun tavsiye ettiği ürünler listesinde yerini aldı. Diğer taraftan beta sürümünün kısa süre içerisinde yayımlanması bekleniyor zira şu anda mevcut yeni MacBook Pro modellerinde bu sorun devam ediyor.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim