Anlık Bildirim

Yeni MacBook Pro’lar özellikle yük altında hata veriyor

MacBook Pro’nun en yeni modellerine şimdiden ulaşabilmiş bazı kullanıcılar, cihazların özellikle yük altında bazı sorunlarla karşılaştığını rapor etmeye başladı. İşte detaylar:

Yeni MacBook Pro’lar özellikle yük altında hata veriyor Tam Boyutta Gör

Apple’ın yenilikçi bir dokunmatik OLED ekran ile kullanıcılara sunduğu yeni MacBook Pro, ilgi çekici niteliklerinin yanı sıra ilk kullanıcılarına minik bir sürpriz yapmışa benziyor. Cihazın ilk sahipleri, paylaştıkları yorumlarda bilgisayarın önemli sorunları olduğuna dikkat çekiyor.

Bazı kullanıcılar, masaüstü arka planının bazı uygulamalarda ön pencerelerde de bazen takılı kaldığını rapor ediyor. Bazı kullanıcılar ise ekranda uygulamalardan bağımsız olarak rasgele çıkan kırmızı ve siyah çubuklardan şikayetçi. Ayrıca GPU’nun fazla yük altında olduğu durumlarda yaşanan uygulama çökmeleri de rapor edilmiş diğer önemli sorunlar arasında sayılıyor. 

Özellikle Adobe Premier, Adobe Media Encoder gibi uygulamalarda çökme sorunları olduğu sıklıkla dile getiriliyor. Ayrıca Apple’ın kendi Fotoğraflar uygulamasının da çökmeler yaşaması ilginç bir ayrıntı. Fotoğraflar uygulamasında yaşanan sorunun yüksek çözünürlüklü fotoğraflarda yaşanması da problemin GPU temelli olduğuna işaret ediyor.

Henüz konuya dair bir şeyler söylemek için erken ancak problemler ciddi bir olasılıkla sürücü sorunları gibi duruyor. Problemin hem entegre GPU’ya sahip 13inçlik modellerde hem de Radeon Pro 450 ve 460 GPU’ya sahip cihazlarda görülmesi de işin karmaşıklığını bir adım öteye taşıyor. Bakalım Apple’dan bu noktada nasıl bir düzenleme veya çözüm önerisi gelecek.

Soruna ilişkin olarak yaşanan bir problemin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3902 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, macbook pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim