Anlık Bildirim

Yeni MacBook Pro’ların ısınma sorununa yama geldi

Yeni tanıtılan MacBook Pro modellerinde bir süredir mevcut olan ısınma sorunları gideriliyor. Apple yayınladığı yama ile işlemci performansını önemli ölçüde arttırıyor.

Apple’ın tarihi fiyat rekoru kıran yeni MacBook Pro modellerindeki can sıkıcı ısınma sorunu herkesin malumu. Sistemi zorlamak isteyenleri hayal kırıklığına uğratan ısınma sorununa Apple’dan yama geldi.

Performans keskin bir şekilde arttı

İlk modellerin sevkiyatı ile birlikte ortaya çıkan ısınma sorunu özellikle Core i9 işlemcili üst seviye versiyonlarda yaşanıyor. Yüzde 100 yük altında işlemci iyi soğutulamıyor ve performans düşmeye başlıyor. Bazı denemelerde bilgisayar soğutucuya konarak performans artışı sağlanabilmiş.

Apple yayınladığı açıklamada yeni yamanın beklendiği gibi işlemcinin tam yük altındayken saat frekanslarını düşürdüğünü ve böylece aşırı ısınmanın önüne geçtiğini ifade ediyor. Yama sonrasında 15 inçlik MacBook Pro modeli yüzde 70 civarında, 13 inçlik Touch Bar destekli MacBook Pro ise 2 kat hızlanıyor. Yeni yamanın mutlaka kurulması tavsiye ediliyor.

Yeni yama ile yapılan testlerde belirgin farklar oluşmuş. Adobe Premier Pro testlerinde 39 dakikaya kadar çıkan Core i9 işlemcili MacBook Pro modeli yama sonrası 23 dakikaya inmiş durumda.

Uzmanlar üst seviye MacBook Pro versiyonlarında Apple’ın soğutma sistemini daha verimli bir şekilde kullanabileceğini belirtiyor. Bu bakımdan bu konuya yönelik yeni yamalar gelebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim