Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Yeni Macbook 2016 inceleme "Estetik ve teknoloji bir arada"

İşlem gücü, bellek ve SSD hızı arttırılan yeni Macbook, Rose Gold versiyonu ile meraklı gözleri üzerinde toplamaya devam ediyor. Bu videomuzda yeni Macbook ile deneyimlerimizi aktarıyoruz.
 
2016 yılında yeni nesil Core M işlemci, daha hızlı bellek ve SSD yanında Rose Gold renk seçeneğiyle yenilenen Macbook, yolculuğu sırasında taşıması kolay, pili uzun giden, ofis, çoklu ortam ve internet görevlerini yürütebilecek yeterlilik bir dizüstüye ihtiyaç duyan kullanıcılara hitap ediyor.
 
Ülkemizde 2 farklı konfigirasyonda temin edilebilen Macbook’un bizdeki versiyonunda 1.1Ghz hızında çalışan çift çekirdekli Core M işlemciye 8GB bellek ve 256GB SSD eşlik ediyor.
920 gram ağırlığa ve en ince yerinde 0,35 en kalın noktada ise 1.32cm kalınlığa sahip olan Macbook, gerçekten çok güzel görünüyor.
Özellikle yeni eklenen rose gold renk seçeneği ile birlikte nereye giderseniz gidin ilgi odağı olacağınız kesin.
12” boyutlarındaki IPS led ekran 2304x1440 piksel çözünürlüğü ile oldukça keskin görüntüler ve parlak renkler elde etmenizi sağlıyor. Görüş açısı da oldukça yeterli seviyede.
Macbook’un 11 saati bulan batarya süresi ile yolculuklarınızda iyi bir video oynatıcı görevi de görebileceğini belirtmek gerek.
Ekran üzerindeki kamera ise belki de bu ihaza yakışmayan tek parça denebilir. Zira çağ dışı kalmış vga çözünürlüğü ile basit video konfrerans görüşmeleri dışında işinize yaramayacaktır.
Kasanın tamamına yayılan klavye, Apple’ın kelebek anahtarlama olarak tanımladığı sistem sayesinde ince yapısına rağmen yeterli geri beslemeyi sunuyor. Klavyenin kullanım hissiyatı için sanal tuşlarla standart dizüstü klavyeleri arasında bir yerde denebilir.
Hızlı ve hatasız yazım için kısa bir alıştırma yapmanız gerekiyor. Klavyenin alttan aydınlatması ve işlev tuşları kullanımı kolaylaştıran etkenler oluyor.
Taptic engine ve forcatouch teknolojileri ile touchpad deneyimini en üst noktaya çıkartan Macbook sonrası fare olmadan da dizüstü bilgisayar kullanılabileceğini görüyorsunuz.
Taptic engine o kadar iyi iş görüyor ki biri sorsa yerine göre touchpad i 3-4 seviye aşağı bastırdığınıza yemin edebilirsiniz. Halbuki hepsi basınç seviyesine göre parmak ucunuza gönderilen vuruşlardan ibaret. Touchpad’in herhangi bir şekilde hareketi söz konusu değil.
Macbook’un bir diğer enteresan yanı ise hoparlör ses kalitesi. Bu kadar ince bir cihazdan bu kadar yüksek ve temiz bir ses beklemiyorsunuz. Bu cihazla müzik dinlemek gerçekten çok eğlenceli. Fansız yapısı sayesinde de tamamen sessiz oluşu sayesinde film ve müzik deneyiminiz bölünmüyor.
Macbook’un en çok eleştirilen yanı tek USB Type-C portu üzerinden bütün iletişimi yürütüyor oluşu ise 2016 versiyonunda da devam ediyor.
Eğer ekstra monitör çıkışları ve standart USB bağlantısına ihtiyaç duyuyorsanız ek adaptör satın almanız gerekiyor. Port konusu bir yere kadar idare edilebiliyor da cihaz üzerinde en azından bir kart okuyucu olsaymış iyi olurmuş.
Konu USB Type-C olunca Macbook adaptörü ile telefonunu şarj etmek isteyecekler için söyleyelim sakın böyle bir hata yapmayın zira adaptörün 14,5v 2a güç çıkışı 5v ile şarj olan telefonunuzun güç devresine zarar verebilir.
Evet ince, hafif, güzel görünen bir dizüstüye sahibiz peki cihazın gücü hangi işler için yeterli? İncelemenin başında da belirttiğimiz gibi Macbook, ofis, çoklu ortam yürütme ve internet deneyimi için oldukça yeterli bir dizüstü bilgisayar.
Oyun oynayamaz mısınız? Neden olmasın dilerseniz HD graphics 515’in gücü yettiğince oyun oynayıp eğlenceli vakit geçirmeniz de mümkün.
Fakat konu oyun ve video işleme gibi uzun süre yüksek performans gereksinimi duyan uygulamalar olduğunda bir süre sonunda macbook fansız yapısı nedeniyle çok ısınıyor.
Isınma sonrası işlemci hızını kademeli düşüren cihaz ilk performansından uzaklaşıyor ve bu da deneyimi kötü etkiliyor. Fakat örnek vermek gerekirse video işlerken varsın yavaşlasın ben beklerim derseniz elbet de sonuç alırsınız.
Macbook, bütçe sıkıntısı olmayan ve sürekli yanında taşıyacak, işlerini takip edebilecek, gerektiğinde de çoklu ortam ve internet ile eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için ilk bakmaları gereken dizüstülerden biri. Özellikle Rose Gold versiyonu dikkat çekmek isteyenler için birebir.
Fakat biraz ağır olsun ama performans konusunda çok daha fazlasını sunsun derseniz Windows dizüstü tarafında Dell XPS 13 gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim