Anlık Bildirim

Yeni nesil Mac'ler bilgisayardan uzaklaştığınızda sesi yükseltebilecek

Teknoloji devi Apple'ın aldığı yeni patent, gelecekteki Mac'lerin ses seviyesini odadaki konumunuza göre otomatik olarak ayarlayabileceğini gösteriyor. İşte dinamik ses teknolojisinin detayları...
Tüm gözler şu anda iPhone 8'de olsa da Apple, Mac de dahil olmak üzere gelecekteki bazı cihazları için yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Yeni nesil Mac'ler, kullanıcılar bilgisayardan uzaklaştıklarında ses seviyesini otomatik olarak ayarlayabilecek bir özelliğe sahip olabilir.
Dinamik ses özelliğinin faydalı olabileceği iki önemli senaryo var. Bunlarda biri dinleme deneyiminden ödün vermeme adına, odanın içindeki konumunuza göre sesin otomatik olarak ayarlanabilmesi. Yani sensörler yakınınızda oturduğunuzu algıladığında Mac'ler ses seviyesini düşürebilecek. Uzaklaştığınızda ise yine aynı şekilde otomatik olarak yükseltebilecek.

Henüz patent aşamasında

Apple'ın patent başvurusunda bunun bir veya daha fazla kişiyle yapılan görüntülü aramalarda da yararlı olabileceği yazıyor. Kullanıcıların belirli bir kişiyi seçerek o kişinin ses bağlantısını iyileştirmesi mümkün olacak. Veya konuşmakta olan kullanıcıya odaklanarak mikrofon seviyesi ona göre ayarlanabilecek. Şirket böylelikle video konferans sorunlarını giderebileceğini düşünüyor.
Daha önceki tüm patentler gibi, Apple'ın bu teknolojiyi ürünlerine taşıyacağına dair hiçbir garanti yok. Ancak şirketin bu teknoloji üzerine kafa yorması gelecekteki Mac modellerinde görebileceğimiz anlamına geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim