Anlık Bildirim

Intel Core i9-7900X işlemcili iMac Pro ve Mac Pro göründü

Apple’ın yıl sonundaki en önemli silahı olacak yeni iMac Pro modelinin işlemcileri belli olmaya başladı. Firma Intel’in en güçlü Core işlemci serisine yer vermeyi planlıyor.

Intel’in yeni Core X işlemci serisini duyurmasının ardından Apple tarafında bir hareketlilik yaşanacağı kesin gibiydi. Sızdırılan benchmark skorları hem Mac Pro hem de yeni iMac Pro cephesinde Intel Core X işlemcilere işaret ediyor.

Apple gecikmedi

Geekbench test skorlarında hem Mac Pro hem de iMac Pro modellerine ait izler net bir şekilde görülebiliyor. Mac Pro hali hazırda Apple’ın profesyonellere yönelik olarak sunduğu en güçlü bilgisayarı konumunda. iMac Pro ise yıl sonuna doğru hepsi-bir-arada konseptini arayan profesyonellere yönelik olarak satışa sunulacak.

Testlerde iki modelde de 10 çekirdekli Intel Core i9-7900X işlemcisinin denendiği anlaşılıyor. Mac Pro modelinde hızlar standart iken soğutma konusunda biraz zayıf kalan iMac Pro modelinde hızların düşürüldüğü görülüyor.

Anlaşılan o ki yeni Pro serisinde Intel Core X işlemciler kendisine yer bulacak. Zaten firma iMac Pro serisi için 18 çekirdeğe kadar işlemciler kullanacaklarını açıklamıştı. Intel Core i9-7980XE en üst versiyonda karşımıza çıkabilir. Bununla birlikte Mac Pro için yine aynı konfigürasyon olacak mı bilinmiyor ancak muhtemelen olacaktır.

Bu gelişmelerle birlikte Intel Xeon işlemcilerin varlığı da merak konusu oldu. Core X serisi tanıtılmadan önce bu cihazların Xeon işlemcilerle geleceği iddia edilmişti. Intel’in Core X hamlesi sonrasında Apple Pro serilerinde belki de Xeon işlemcileri hiç göremeyebiliriz. Özellikle Xeon tarafında bulunan ve yoğun yüklerde performansı arttıran 512 AVX teknolojisinin de kullanılacak olması Core X için iyi bir avantaj.

İşlemci tarafını bir kenara bırakırsak grafik tarafı da oldukça merak ediliyor. Daha önceki sızıntılarda Radeon RX Vega 56 ve Radeon RX Vega 64 ekran kartlarının iMac Pro modelinde kullanılacağı ortaya çıkmıştı. Bu muhtemelen gerçekleşecek. Mac Pro için ise Vega tabanlı Radeon Pro WX 9100 ekran kartı sürpriz olmaz. 

 
Intel Core i9-7900X işlemcili iMac Pro ve Mac Pro göründü
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4691 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, imac pro ve mac pro
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim