Anlık Bildirim

macOS artık harici GPU desteği sunuyor

Yeni çıkan macOS High Sierra 10.13.4 güncellemesi harici GPU desteği sunulmaya başladı. Mac kullanıcıları artık bilgisayarlarına harici bir ekran kartı takarak grafik performansını yükseltebilecekler.
Çoğu Mac bilgisayarlardaki en büyük sorun gerçek anlamıyla donanım yükseltmesi yapılamaması. Apple kullanıcılara bilgisayarlarını yapılandırırken bazı seçenekler sunuyor ancak bunlar genellikle RAM ve depolama kapasitesiyle ilgili. GPU konusunda maalesef çok fazla tercih imkanı yok. Ne yazık ki bu durum bazı kullanıcıların Mac Pro ya da iMac Pro gibi daha pahalı Mac'lere yönelmesine neden oluyor. Ancak iyi haberler var.
Artık üst seviye bir Mac için çok fazla para ödemek zorunda kalmayacaksınız zira en son macOS High Sierra 10.13.4 güncellemesi harici GPU desteği sunuyor. Ancak sadece AMD Polaris mimarisini temel alan ekran kartlarının resmi olarak desteklendiğini belirtelim. Bunlar arasında RX 570, RX 580, Radeon Pro WX 7100, RX Vega 56, RX Vega 64, Radeon Pro WX 9100 ve Vega Frontier Edition yer alıyor.

Eski Mac'lere harici ekran kartı dopingi

Kullanmayı planladığınız eski Mac'inize Thunderbolt 3 bağlantı noktası üzerinden harici bir ekran kartı ekleyerek bilgisayarınızı daha güçlü hale getirebileceksiniz. Aynı zamanda bilgisayarınızın ömrü de uzamış olacak. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız taşınabilirlik konusunda bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz ancak evden çalışıyorsanız dert etmeniz gereken bir şey yok.
Bu aynı zamanda, Mac bilgisayarlarında VR uygulamaları geliştirmek isteyen geliştiricilerin de önünü açmış olacak. Harici GPU desteği yeni bir Apple bilgisayar satın almakla kıyaslandığında daha ucuza mal olması nedeniyle finansal olarak da son derece mantıklı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5104 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mac, bilgisayar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim