Anlık Bildirim

macOS'taki güvenlik açığını düzeltmek için yayınlanan yama sorunlu çıktı

Geçtiğimiz hafta Mac bilgisayarlara, kullanıcı adı bölümüne "root" yazarak ve parolayı boş bırakarak giriş yapılabileceği ortaya çıkmıştı. Apple'ın apar topar yayınladığı yamada bazı sorunlar var.
Geçen hafta Türk yazılımcı Lemi Orhan Ergin, macOS'ta kullanıcıların sadece kullanıcı adı bölümüne "root" yazarak ve parolayı boş bırakarak Mac bilgisayarlara giriş yapmalarına izin veren oldukça kritik bir güvenlik açığı keşfetmişti. Apple hatanın kendilerine bildirilmesinden bir gün sonra düzeltme yayınladı ancak bazı bilgisayarlarda sorun hala devam ediyor gibi görünüyor.
WIRED tarafından hazırlanan bir habere göre, hatayı düzeltmek için yayınlanan düzeltme yamasında bir hata oluşmuş olabilir. Raporda işletim sistemini High Sierra'nın orijinal sürümünden (10.13.0) en yeni sürüme (10.13.1) yükseltmeyen ancak düzeltme ekini indiren kullanıcıların, en son macOS sistem güncellemesini kurduklarında 'root' hatasının tekrar geri geldiğini belirttikleri yazıyor.

Sistemin yeniden başlatılması gerekiyor

Konuyla ilgili uyarıda bulunan yazılım mühendisi Volker Chartier "Bu gerçekten ciddi bir konu, Apple sorun için çok hızlı bir düzeltme yayınladı ancak işletim sistemi 10.13.1 sürümüne güncellenir güncellenmez hata geri geliyor ve bunu kimse bilmiyor" dedi. Apple ilk aşamada herhangi bir yeniden başlatma gerekmediğini söylese de, yamayı kurduktan sonra Mac'inizi yeniden başlatmanız gerekecek gibi görünüyor.
Şirket destek sayfasını güncelleyerek, yamanın doğru şekilde uygulanmasını sağlamak için kullanıcıların Mac'lerini yeniden başlatmaları gerektiği belirtildi. Mac'ini bekleme modunda bırakan ve nadiren kapatan biriyseniz bu sorun sizi de kapsayabilir. Çünkü düzeltme yaması uygulansa da "root" hatası sistem yeniden başlatılıncaya kadar devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim