Anlık Bildirim

Amazon Fire TV cihazlarına web tarayıcısı eklendi

Google’ın YouTube uygulama erişimini kapattığı Amazon Fire TV cihazlarına eklenen iki web tarayıcı sayesinde kullanıcılar bu yasaktan etkilenmeden seyir keyfine devam edebilecek.

Windows işletim sisteminde Chrome tarayıcısı nedeniyle Microsoft ile gergin dönemler yaşayan Google, Amazon ile de sıkıntılı. İkili arasında sürekli bazı alanlarda yasaklama sürtüşmesi gündeme geliyor.

Sürtüşme kullanıcıları etkiliyor

Amazon bir süredir ChromeCast ve Google Home gibi ürünleri çevrim içi mağazasında satmayı reddediyor. Google Cast platformunun ise Amazon Prime Video servisine erişmesi yasak. Geçmiş yıllarda da Nest termostatları satıştan kaldırılmıştı.

Google ise dokunmatik Amazon Echo Show akıllı hoparlörünün YouTube platformuna doğrudan erişimini yasaklamıştı. Ocak ayında ise Amazon Fire TV cihazlarının YouTube uygulamasına erişimi yasaklanacak. İkili arasındaki problemin akıllı hoparlör tarafında birbirlerine doğrudan rakip olmalarından kaynaklandığı sık sık dile getiriliyor.

Aradaki sürtüşme devam ederken firmalar birbirlerine koydukları yasakları da aşmaya çalışıyor. YouTube engelleme kararının kullanım alışkanlıklarına olumsuz yansımasından endişe eden Amazon, Fire TV cihazlarına iki önemli tarayıcıyı entegre etmeye başladı.

Amazon’un kendi tarayıcısı Silk ve Firefox bugünden itibaren tüm Fire TV cihazlarına dağıtılmaya başladı. Hem Amazon hem de Mozilla, tarayıcılarını Fire TV arayüzü için optimize etmiş durumda. Böylece kullanıcıların kolay bir şekilde YouTube sitesine giderek video izlemesine imkan tanınıyor. Yani YouTube yasağının etkileri bir şekilde yumuşatılmış olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim