Anlık Bildirim

Sony e-ink ekranlı evrensel uzaktan kumandasını duyurdu

Japon teknoloji devi Sony elektronik mürekkepli yeni bir uzaktan kumanda duyurdu. Bu kumandayı elektronik mürekkepli ekran dışında özel yapan şey ise diğer tüm uzaktan kumandaların yerini alabilmesi.
Sony e-ink ekranlı evrensel uzaktan kumandasını duyurdu
 
Son dönemlerde evinizdeki beyaz eşyaları yenilediyseniz muhtemelen hepsinin yeni özellikler kazandığını ve uzaktan kumandayla kontrol edilebildiğini fark etmişsinizdir. Bu durum masanın üzerinde bir sürü kumandanın birikmesine sebep olurken Sony yeni çözümüyle birlikte konuya el atmış durumda.

Yeni duyurulan Huis isimli uzaktan kumanda önemli özelliklere sahip. Bunlardan ilki elektronik mürekkepli dokunmatik ekran. Dijital ekranın yer alması kumandadaki tuşların isteğe göre özelleştirilmesine imkan verirken ekran tercihinin e-ink olması ise pil tüketimini olabildiğince aşağı çekiyor.
Bir diğer önemli özellik ise uzaktan kumandanın evrensel olarak kullanılabilmesi. Televizyondan Blu-ray oynatıcıya, ışıklandırmadan klimaya bir çok alet Huis ile birlikte kontrol edilebiliyor. Bu sayede gereksiz kumandaların ortalıkta dolaşmasının da önüne geçilmiş oluyor.

Ürünün bilgisayar yazılımını kullanarak tuşları ve ayarları özelleştirmek mümkün, hatta dilerseniz kendi tasarımınızı internete yükleyebilir veya diğer kullanıcıların şablonlarını internetten indirip kullanabilirsiniz. Sony "Ürünü renkli ekranla veya mobil uygulama olarak da çıkarabilirdik, ancak e-ink ekran önemli pil tasarrufu sağlıyor" diyor. Mobil uygulamadan ziyade evde yalnızca kontrol için bir kumanda bulunması da akla daha yatkın bir seçenek olarak öne çıkıyor. Yaklaşık 250 dolar fiyat etiketine sahip ürün önümüzdeki ay piyasaya çıkacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6675 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, evrensel kumanda ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim