Anlık Bildirim

MegaRam-2000, 38 GB'lık Ram'dan oluşan Harddisk

Server'ların en çok çektiği problemi gidermek üzere çıkartılan bu ürün tamamiyle ram hızıyla çalışan ama siteme harddisk gibi tanıtılan bir ürün. Yapılan inceleme testlerinde Seagate Cheetah dizisinden oluşan harddisklerden 20 kat fazla performans göstermiş. Aslında tüm performansının bu kadar olduğunu söylemek yanlış olur. Çünkü bu performans tamamiyle bağlantı şekli dolayısıyla yada işletim sistemine takılıyor.

Enerji sorununu ise içindeki pillerden ve harddiskten yararlanarak çözüyor. Elektirk kesilmesi sonucunda 2 dakika boyunca çalışır durumda kalabiliyor. Pillerin esas nedeni bir iki dakika kazanmak için değil. Tüm bilgiyi bulundurduğu harddisk'e aktarabilmek için. Bu sayede veri güvenliği sağlam. Tabii iletişim protokolleri arasındada veri güvenliğini sağlayacak sistemler var.

Desteklediği bağlantı şekilleri iki türlü veri iletişimi mevcut Fibre Channel veya SCSI. Fiyatı 5 ile 6 rakamlı $'lar arasında geziniyor. Örnek vermek gerekirse Harddiks'te MB başına maliyet 5 Cent iken MegaRam'da Mb başına 10$'a kadar yükseliyor.

Son bir not daha üretici firma sitesinde Imperial Technologyveriye erişim süresi 0.035 milisaniye olarak belirtilmiş.

İngilizcede tamamiyle Ram'dan oluşan sürücülere SSD (solid-state disk) adı veriliyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim