Anlık Bildirim

Microsoft Ultimate Keyboard; Vista uyumlu yeni nesil kablosuz klavye

Microsoft'un "Ultimate Keyboard" ismini verdiği klavye, akıllı güç yönetim özelikleri, Vista ile standart halini alacak olan Media Center uzantısı için ek kontrol tuşları içermesi, tasarımı ve kablosuz ilk arkadan aydınlatmalı klavye oluşuyla oldukça dikkat çekici bir ürün. Ultimate Keyboard, her ne kadar oldukça gelişmiş özellikleriyle ön planda olan bir klavyeye sahip olsa da aslında beraberinde kablosuz farenin de sunulduğu bir set.

Klavyeyle beraber gelen fare, klavyeye de eklenebilen özel bir pad üzerinde şarj olabilmekte. Bu pad aynı zamanda klavyeye eklendiğinde de klavyenin şarj olmasını sağlıyor. Bluetooth kablosuz erişim teknolojisi sayesinde, bilgisayarınız ile 10 metre uzaklığa kadar iletişim kurabilen klavye ve fare ikilisini; hem medya center PC'nizde hem de masa üstü bilgisayarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kucağınıza alarak rahat bir şekilde çalışmanıza olanak verecek ince bir tasarımı bulunan klavyeyinin kasası, metal ve plastik parçalardan meydana geliyor. Kasayı aynı bir çerçeve gibi saran kısımda metal geri kalan parçalarda ise plastik kullanılmış. Klavyenin en önemli özelliği, kablosuz ve şarj edilebilir bir klavye olmasının yanında arkadan aydınlatma da sunuyor olması. Microsoft'un yine kablosuz bir ürünü olan Media Center Keyboard'da kısıtlı olarak sunduğu ve sadece medya kontrol tuşlarında bulunan arkadan aydınlatma özelliği, Ultimate Keyboard'da klavyenin bütün tuşlarını aydınlatacak şekilde geliştirilmiş.

Ayrıca arkadan aydınlatmanın getireceği ek güç ihtiyacının, şarj süresi üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için klavyeye akıllı güç yönetim sistemi entegre edilmiş. Ultimate Keyboard, eğer ortamda yeteri kadar ışık varsa tuşları arkadan aydınlatmıyor. Bu şekilde boş yere enerji sarfiyatının önüne geçen klavye, uzun süre kullanılmadığı zamanlarda da uyku moduna geçerek pil tüketimini olabilecek en düşük seviyede tutuyor.

Henüz fiyatı, beraberinde gelen farenin teknik özellikleri gibi detayların açıklanmadığı Ultimate Keyboard, yıl sonunda veya gelecek yılın başlarında Windows Vista'nın piyasaya sürülmesiyle birlikte alınabilir olacak. Aslında Ultimate Keyboard'u tasarımı ve taşıdığı gelişmiş özelliklerden daha çok; Microsoft'un gelecek nesil klavyelerin nasıl olması gerektiği konusundaki düşüncelerini ortaya koyuyor olması, önemli kılıyor. Zira yazılım devi, medya kısayollarına sahip klavyeler, optik fareler ve titreşimli veya tepkili oyun aksesuarları gibi donanımların üretiminde hep ilkler arasında yer alarak, diğer üreticilerin dikkatini bu tip donanımların üretimine çekmeye çalışmış ve başarılı olmuştur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim