Anlık Bildirim

Bakanlık kırılmaz camlar için harekete geçti

Kırılmaz cam denilerek satılan ekran koruyucularının incelenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, numune ürünlerin kimyasal yapısına göre değerlendirmede bulunacak.

Bakanlık kırılmaz camlar için harekete geçti Tam Boyutta Gör

Piyasada kırılmaz cam olarak satılan ekran koruyucularının denetlenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlığa gelen “Kırılmaz camı uyguladım yine de telefonumun camı kırıldı” benzeri şikâyetler üzerine Gümrük Bakanlığı kırılmaz camların denetimine başladı.

İlk olarak Ankara’da denetim başlatıldı. Denetimde alınan örnek ürünler test için laboratuvara gönderildi. Ürünlerin kimyasal yapısı incelenecek, özellikle de nikel ve kadmiyum açısından değerlendirilecek. Sonuçlara göre ürünlerin toplatılması kararı alınacak; ithalatı da üretimi de yasaklanacak.

1 Ocak’tan İtibaren Cep Telefonu Aksesuarlar İthal Edilirken Denetlenecek 

Kırılmaz camın yapısı incelenirken neye göre değerlendirme yapılacağı açıklanmadı. Örneğin fiziksel bir darbe sonrasında kırılmaz camın kırılıp telefonun ekranın kırılmaması sonucunda ürünün değerlendirilmesinin nasıl olacağını bilmiyoruz.

Kılıf, ekran koruyucu ve diğer cep telefonu aksesuarları İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemi’ne (GTB-İRİS) dâhil edildi. 1 Ocak tarihinden itibaren bu ürünler sadece piyasada değil ithalat aşamasında da denetlenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10168 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
inceleme, kırılmaz cam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim