Anlık Bildirim

Matrix PowerWatch ile akıllı saatlerde şarj sorunu tarihe gömülüyor

Vücudunuzdaki ısıyı sürekli olarak enerjiye çeviren ve bir harici şarja gerek bırakmayan Matrix PowerWatch akıllı saat projesi, bir devrimin kapısını açıyor olabilir.

Akıllı saatlerde bilindiği üzere en büyük sorun kullanım süreleri. Boyut itibariyle düşük kapasiteye sahip olan bataryalar uzun kullanım sürelerine izin vermiyor. Üreticiler e-mürekkep ekran veya ekransız yapı, sadece fitness odaklı yetenekler gibi çözümler geliştirerek süreleri uzatmaya çalışıyor.

Enerji Kaynağı Kullanıcısı

Arrow Electronics tarafından bağış toplamaya başlayan Matrix PowerWatch projesi ise bu sorunu kökten halletmeyi düşünüyor. Proje kullanıcının vücut ısısından enerjisini karşılayabilen bir çözüm geliştirmiş. Çözüm, 1821 yılında keşfedilen ve ısıyı elektriğe dönüştüren Seebeck etkisini temel alıyor.

Saatin alt kısmına yerleştirilen özel bir plaka vücuttan gelen ısıyı enerjiye çeviriyor. Bu bakımdan saatin sürekli vücuda temas etmesi gerekiyor. Çıkarıldığı zaman ise saat tüm verileri belleğe saklayarak kendisini uyku konumuna alıyor. Takıldığı zaman kaldığı yerden devam ediyor.

Özel bir arayüze sahip olan saatin ekranında kullanıcının ne kadar enerji ürettiği görülebiliyor. Atılan adım, yakılan kalori, uyku düzeni gibi veriler sürekli takip edilirken saat ve tarih fonksiyonları da mevcut. Apple Health ve Google Fit entegrasyonları da unutulmamış. Saatin özel arayüzleri bulunuyor ve fiziksel tuş yardımıyla değiştirilebiliyor. Yine geri sayım ve kronometre uygulamaları da yüklenmiş durumda.

Uzay sektöründe kullanılan alüminyum alaşımdan imal edilen gövde 50 metreye kadar su altında kalmaya dayanıklı. Bu sayede dış mekan ve su altı sporları için de ideal bir alternatif haline geliyor. Daha başlangıçta istediği desteği bulan akıllı saat 2 ay daha vitrinde kalacak. Temmuz ayında piyasaya sürülmesi planlanan saatin satış fiyatı ise 170$.

PowerWatch projesinin çok önemli olduğunu belirtmek gerek. Isının enerjiye çevrilmesi konusu sürekli ve hatasız bir şekilde gerçekleşirse artık batarya şarj etme gibi bir sorun olmayacak. Aynı Pebble saatinde olduğu gibi Matrix PowerWatch projesinin de yeni bir akım başlatması mümkün. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6048 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
matrix powerwatch, smartwatch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim