Anlık Bildirim

Samsung esnek ekranlar için yeni bir patent aldı

Teknoloji devi Samsung’un yeni patenti yapısı itibariyle farklı tasarımlı cihazlara göz kırpıyor. Yeni çalışma bunun yanısıra ekranların dayanıklılığına da katkı sağlayabilir.
Samsung esnek ekranlar için yeni bir patent aldı


Giyilebilir teknolojilere olan ilgi gittikçe artarken üreticilerin çalışmaları da bu alanda ağırlık kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Samsung'un Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden patent almasıyla geliştirdiği yeni ekran tipi ortaya çıktı. Ekran temel olarak giyilebilir cihazları ve akıllı cihazları hedef alıyor olsa da normal cihazların ekranın darbeye karşı dayanıklılığını arttırmada da kullanılabilir. 
 
Samsung esnek ekranlar için yeni bir patent aldı
Yeni ekran yapısında en üstte bir elektrot katman ve dielektirk elastomer film içerirken bu yapıya bitişik olarak altında ve üstünde yine elektrot katman olacak şekilde esnek bir ekran içeriyor. Her iki katmana da gerilim uygulanması sayesinde kullanıcının eliyle basınç uygulamasına gerek kalmadan ekran kendisi bükülebiliyor.

Bununla birlikte ekranda Polietilen naftalat (PEN), polikarbonat (PC), poliarilat (PAR), polieter imid (PEI), polieter sülfon (PES) ve poliimid (PI) gibi maddelerden biri olduğu tahmin edilen dayanıklı ve ısı direnci yüksek bir plastik madde kullanılması bekleniyor.

Apple da benzeri bir patent almıştı

Ek olarak Apple da son zamanlarda esnek ekranlı bir telefon için patent almıştı. Bu patentte ise telefonun kullanılmadığında katlanmasını sağlayan menteşe benzeri bir yapı dikkat çekmişti. Samsung’un yeni patentini kullanabileceği yöntemlerden biri olarak bunu örnek gösterebiliriz. Öte yandan patenti Samsung’un ne zaman kullanmayı planladığına dair bir bilgi ise mevcut değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim