Anlık Bildirim

Samsung karma gerçeklik kaskını duyurdu

Samsung HMD Odyssey adındaki kask en yoğun karma gerçeklik tecrübesini sunma iddiasında. Samsung bunun için kaska gerekli tüm sensör bileşenlerini yerleştirmiş.

Microsoft’un HoloLens kaskı ile başlattığı karma gerçeklik trendi bu yıl üretici ortakların kendi kaskları ile devam ediyor. Dell, Lenovo, HP gibi markaların ardından Samsung da HMD Odyssey adını verdiği kaskını duyurdu.

Yeni konsept

Sanal gerçeklik ve zengin gerçeklik kavramlarının son dönemde giderek önem kazanması Microsoft’u da harekete geçirmişti. 2015 yılında firmanın Mixed Reality - Karma Gerçeklik adını verdiği gibi teknoloji tanıttığını gördük.

Aslında zengin gerçekliği temel alan karma gerçeklik, gerçek dünya nesneleri ile sanal gerçeklik dünyasını harmanlayarak daha gelişmiş bir konsept ortaya çıkarıyor. Örneğin evinizde kendinize ait bir sanal oda veya odanızda sanal yüzeyler oluşturabiliyorsunuz. Firma bu konsepte uygun olarak bir de HoloLens kaskını tanıtmıştı.

Potansiyeli oldukça yüksek olduğunu belirten Microsoft geçen yıl sonlarında üçüncü taraf firmalara yönelik bir lisans programı başlattı. Konseptin daha fazla kitleye ulaşmasını amaçlayan program içerisine Asus, HP, Lenovo, Samsung gibi pek çok dev katıldı. Firmaların ürünleri de yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. Elbette karma gerçekliğin temelinde Windows 10 işletim sisteminin olduğunu hatırlatmak gerek.

Samsung HMD Odyssey

Samsung HMD Odyssey kaskı piyasadaki en yoğun deneyimi sunan karma gerçeklik kaskı olduğu iddiasında. İki adet 3.5 inçlik 1600x1400 piksel çözünürlükte AMOLED ekran barındıran kask, 90/60Hz frekanslarını destekliyor. İki ekran ile 110 derecelik çok yoğun bir görüş açısı sunuluyor.

Kullanıcıyı tamamen karma dünyanın içerisine skomak için tüm ayrıntılar düşünülmüş. Pozisyon belirleyen sensörler, vücut hareketlerini algılayan 6 DOF sensör, 6 eksenli akselerometre, 6 eksenli jiroskop, 3 eksenli pusula ve yakınlık sensörü bunlar arasında.

4 metrelik USB 3.0 kablosu ile geniş bir hareket alanı sunan kaskta ayrıca USB 2.0 portu da mevcut. Yine HDMI 2.0 da alternatif olarak yer alıyor. İki adet mikrofonun yanında AKG kulaklıklar da unutulmamış. Kask, touchpad barındıran bir kontrolcü ile geliyor.

645gr ağırlığındaki kask için belirlenen fiyat 499$. Karma gerçeklik aslında daha çok profesyonel ve eğitim amaçlı kullanımlara hitap ediyor ancak oyun tarafında da ilginç projeler çıkabilir. Örneğin Microsoft’un Halo Recruit projesi oyunun karakterlerini oturma odanıza taşıyacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim