Anlık Bildirim

Samsung'dan Wear OS ile çalışan akıllı saat geliyor: Galaxy Watch

Son yıllarda hep Tizen'li akıllı saatler çıkaran Samsung bu gidişata son verecek gibi görünüyor. Yakında Wear OS işletim sistemiyle güçlendirilmiş Galaxy Watch ile tanışabiliriz...
Samsung'un üretim hattında yeni bir akıllı saat olduğuna yönelik söylentiler var. Yayınlanan bazı raporlar şirketin akıllı saat için "Gear" markasını kullanmayacağını ve bunun yerine Galaxy Watch olarak lanse edeceğini iddia ediyor. Aynı zamanda uzun bir aradan sonra Google'ın Wear OS (önceki adıyla Android Wear) işletim sistemiyle çalışan ilk Samsung marka akıllı saat de olabilir.
Samsung, Gear Live'ı çıkardığı 2014 yılından sonra Android Wear ile çalışan bir akıllı saat üretmedi. Şirketin o zamandan beri piyasaya sürdüğü diğer tüm giyilebilir cihazlar Tizen işletim sistemiyle çalışıyor. Çin kaynaklı yeni bir rapora bakılırsa Samsung şu anda Wear OS ile güçlendirilmiş bir akıllı saat geliştirmeye başlamış durumda.

Samsung Tizen'e ciddi yatırımlar yaptı

Güney Koreli teknoloji devinin bu ürünü Tizen işletim sistemli seriden ayrı mı tutacağı yoksa akıllı saatler için Wear OS işletim sistemine kalıcı bir geçiş mi yapacağı belli değil.
Samsung, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Tizen'e önemli yatırımlar yaptı. Dolayısıyla şirketin kendi işletim sisteminden vazgeçme ihtimali şu an pek mantıklı gelmiyor. Bu konuda önümüzdeki aylarda daha fazla bilgiye sahip olmayı umuyoruz. Samsung'un yeni akıllı saatini en geç Ağustos'a kadar piyasaya sürmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim