Anlık Bildirim

Ülkemizde geçtiğimiz yıl ithal edilen powerbank sayısı telefonları geçti

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre 2017'de yaklaşık 20 milyon adet taşınabilir şarj cihazı ithal edildi. Türkiye'de ve dünyada taşınabilir şarj cihazı pazarı ile ilgili istatistikler:

Ülkemizde geçtiğimiz yıl ithal edilen powerbank sayısı telefonları geçti Tam Boyutta Gör

Hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonların yoğun kullanımda bir günü çıkaramamasının sonucu olarak kullanıcılar yanlarında taşınabilir şarj cihazı (powerbank) taşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye’de taşınabilir şarj cihazı kullanımı epey yüksek.

TÜİK’in rakamlarına göre geçtiğimiz yıl ithal edilen telefon sayısının bir buçuk kat fazlası kadar taşınabilir şarj cihazı ithal edildi. 2017’de 19.3 milyon adet taşınabilir şarj cihazı ithalatı gerçekleşti ve toplam 75.9 milyon dolar harcama yapıldı.

İthal edilen taşınabilir şarj cihazlarının ortalama ithalat birim fiyatı yaklaşık 15 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bugün bir orta büyüklükte bir taşınabilir şarj cihazı almak istediğimizde ortalama 50 TL gibi bir fiyat ile karşılaşıyoruz. Ortalama ithal fiyat baz alındığında 35 TL kâr elde ediliyor.

Dünya pazarındaki büyüklüğü 15 milyar dolar

Üretiminin büyük bölümünün Çin’de yapıldığı harici bataryaların toptan alım fiyatları çok düşük rakamlara geriledi. Bunun sonucunda markalar promosyon malzemesi olarak da müşterilerine powerbank dağıtmaya başladı. 2000 mAh büyüklüğündeki taşınabilir şarj cihazları, promosyon için en sık kullanılanları oldu.

Araştırma şirketi Visiongain’in raporuna göre taşınabilir şarj cihazlarının dünya pazarındaki büyüklüğü 2017’de 15.1 milyar dolar olarak belirlendi. Rakamlara göre, Türkiye’nin taşınabilir şarj cihazı pazarı büyüklüğünün dünyanın yüzde 4’ü kadar olduğu görülüyor. 5 yıl içinde yüzde 20’den fazla büyümesi beklenen küresel pazarın, 2022 yılında toplam büyüklüğünün 29.5 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4551 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
powerbank, taşınabilir şarj cihazı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim