Anlık Bildirim

Yerli girişim Smarte; koronavirüsü titreşimlerle etkisiz hale getiriyor

Smarte girişimi saniyede milyarlarca titreşim uygulayarak koronavirüsün dış çeperini parçalıyor ve bulaşı riskini ortadan kaldırıyor. Vironance dünyada ses getirmeye hazırlanıyor.

Yerli girişim Smarte; koronavirüsü titreşimlerle etkisiz hale getiriyor Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına alması sonrasında yenilikçi teknolojiler de bu alana yöneldi. Genelde maske veya temizlik ürünlerinde yeni teknolojilerin etkisini görürken yerli bir girişim dünyada ses getirdi.

Vironance nedir?

2013 yılında İTÜ Teknokent içerisinde faaliyet göstermeye başlayan ve enerji yönetimi ve verimliliği konusunda uzmanlaşan Smarte girişimi Vironance adındaki yeni ürünü ile ilgi görüyor.

Vironance virüs ve rezonans terimlerinin birleşmesinden oluşuyor. Temelinde ise virüsün elektromanyetik dalgalarla saniyede milyarlarca kez titreştirilmesi ve dış çeperinin patlatılması yatıyor. Virüsün dış çeperi yok edildiği zaman bulaşı riski de kalmıyor. Havada asılı kalan, yüzeye veya yüzeyin altına tutunan virüsler bu sayede etkisiz hale getiriliyor.

Smarte girişimi yeni teknolojisini hali hazırda pilot testlere tabi tutuyor. Potansiyeline oldukça güvenilen Vironance; AVM, restoran, mağaza, okul gibi kalabalık mekanlarda virüsün etkisini kırmayı amaçlıyor. Türkiye’de üretilecek şekilde dizayn edilen Vironance için önümüzdeki haftalarda siparişler alınmaya başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4085 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, covid-19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim