Anlık Bildirim


Google’ın Android ekosistemine sunduğu sekizinci sürüm olan Android O platformunu incelemeye devam ediyoruz. Bu bölümde kullanıcı deneyimine yönelik yeni gelişmeleri mercek altına aldık.

Android 8.0 ile Gelen 20 Yenilik - BÖLÜM 1 

1- Bireysel Bildirimleri Erteleyebilme

Android O ile birlikte kullanıcılar artık bireysel bildirimlere erteleme atayabiliyor. Bildirim çubuğundaki ilgili uygulamanın bildirim penceresini sağa hafif çektiğinizde ayar ve erteleme tuşu beliriyor. Erteleme tuşuna dokunduğunuzda bildirim 15 dakika erteleniyor. Ayarladığınız zamanda tekrar gelen bildirimlerde bu kez zaman kısmına tıkladığınızda 30 dakika veya 1 saat seçenekleri karşınıza geliyor.

2- Geniş Renk Yelpazesi

Bir süredir geliştiriciler tarafından da talep edilen geniş renk yelpazesi desteği Android O ile kullanıma sunuldu. AdobeRGB, Pro Photo RGB ve DCI-P3 gibi ortak standartlara destek sunulması ile profesyonel görüntüleme, düzenleme ve video uygulamalarında geliştiricilerin eli güçlenmiş oldu.

3- Yeni Otomatik Doldurma Arayüzü 

Android üzerinde kullanılan otomatik doldurma uygulamaları Google’ın yeni arayüzünden sonuna kadar faydalanabilecek. Daha önce klavye gibi uygulamalar kendi havuzunu oluşturarak önemli verileri kayıt ediyordu. Şimdi adresler, kullanıcı adları, şifreler gibi veriler ortak havuzda toplanıyor ve uygulamalar yeni API’yi entegre ettikeri takdirde bu havuza erişebiliyor.

Alve.com'da gör Akıllı telefonlarda sıcak fırsatlar!

4- Entegre Tarayıcılar

Google’In Chrome temelinde uygulama geliştiricilere sunduğu entegre tarayıcı hizmeti Android O sürümünde geliştirildi. Artık uygulama içi tarayıcılar daha hızlı çalışıyor ve tasarım açısından da iyileştirildi.

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 4
 

5- Yedekleme İzleme

Google Drive üzerinde verilerinizi yedeklediğiniz sekmede artık daha fazla bilgilendirme yapılıyor. Verilerin listesi, son yedeklenen veriler, yedekleme bekleyen veriler şeklinde uzun bir liste sizi karşılıyor. 

Android 8.0 önizleme sürümü Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus Player cihazlarına kurulabiliyor. Yeni sürümün kullanıma sunulması ise Eylül-Ekim aylarında olacak.

  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9993 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android O ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim