Anlık Bildirim

Android Destek Kütüphanesi'ne gece modu desteği geliyor

Gece saatlerinden sonra renk temasını ve parlaklığı ayarlayarak gözleri yormamayı hedefleyen gece modu, Android Destek Kütüphanesi 23.2 sürümü ile ekosisteme geliyor.

Android işletim sisteminin programlama arayüzleri için çeşitli kod yapılarını barındıran Android Destek Kütüphanesi, 23.2 sürümüne güncellenirken, bazı yenilikler de dikkat çekiyor. Bunların arasında gece modu desteği ve sol menü tasarımı bulunuyor.

Gece modu, hali hazırda da pek çok uygulamada karşımıza çıkıyor. Belirli bir saatten sonra, uygulamanın tema renklerinin daha okunur olması için optimize edilmesi anlamına gelen gece modu, 23.2 sürümüne eklenmesiyle geliştiricilerin işini de kolaylaştıracak. Geliştiriciler, artık uygulamalarının belirli saatlerde otomatik olarak gece moduna geçmesini sağlayabilecek. Bu, aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlayacak.


Gece modu, Android 4.0 işletim sistemine kadar geriye dönük uyumluluk sağlayacak. Bu bakımdan, geniş bir cihaz yelpazesi yararlanabilecek. Google, Bluetooth ayar sayfasının gece modu ile hazırlanmış bir örneğini paylaştı. Muhtemelen, Android N veya Android 6.1 sürümünde, tüm sistemin gece moduna uyumlu hale geldiğini görebiliriz.

Görselde dikkat çeken diğer bir unsur, sandviç menü olarak da bilinen sol menü tasarımının kullanılıyor oluşu. Google'ın pek çok hizmetinde karşımıza çıkan bu yapı, henüz Android işletim sisteminde yerleşik olarak yer almıyor. Yine Android N sürümünde bu yeni tasarımı görme ihtimalimiz mevcut.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim