Anlık Bildirim

Android Nougat yavaş ilerliyor: Kullanım oranı %13.5

Google'ın mobil işletim sisteminin kullanım oranları açıklandı. Android Marshmallow ve Lollipop zirveye hakimken Nougat hala beklenen sıçrayışı gerçekleştirememiş durumda.
Android'in bir sonraki sürümü olan Android O veya Android 8.0'ın yayınlanmasına az bir süre kaldı. Ancak Google'ın mobil işletim sistemi iOS'un aksine parçalanma sorunuyla boğuşmaya devam ediyor. Android Developer blog sayfası, 8 Ağustos tarihi itibarıyla Android Nougat 7.0 ve 7.1 işletim sisteminin tüm aktif Android cihazların yüzde 13.5'inde bulunduğunu açıkladı. Yani son resmi sürüm büyük bir yavaşlıkla yayılmaya devam ediyor.
Android Marshmallow 6.0'ın ise yüzde 32.3'lük payla tüm Android işletim sistemli cihazlardaki hakimiyetini sürdürmeye devam ettiğini görüyoruz. Hemen arkasından ise yüzde 29.2'lik kullanım oranına sahip Android Lollipop geliyor. İkiye bölünmüş Android Nougat kullanıcılarının yüzde 12.3'lük kısmında 7.0 sürümü, yüzde 1.2'lik bölümünde ise 7.1 sürümü mevcut.

OpenGL ES 3.1 kullanımı% 16.8'e yükseldi

Android Nougat'ın kullanım oranı geçen ayki rakamlara göre yüzde 2 oranında artış göstermiş durumda. Marshmallow sürümünde de geçen aydan bu yana yüzde 0.5'lik küçük bir artış söz konusu. Verilerin 8 Ağustos'ta sona eren 7 günlük bir dönemde Google Play Store'u ziyaret eden tüm cihazlardan toplandığını belirtelim.
Öte yandan Google tarafından Android işletim sistemi için sunulan yeni istatistikler, OpenGL ES sürüm dağılımlarını da ortaya koydu. OpenGL ES 3.1 kullanımı yüzde 16.5'ten 16.8'e yükselirken, OpenGL ES 2.0 kullanımı yüzde 38.4'ten 37.6'ya düşmüş durumda. OpenGL ES 3.0 sürümü ise cihazların yüzde 45.6'sında kullanılıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3203 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim