Anlık Bildirim

Android Oreo hangi cihazlara gelecek? Güncelleme nasıl yapılır?

Google yeni nesil mobil işletim sisteminin Android 8.0 Oreo olarak sunulacağını resmen onayladı. Güncellemeyi alabilecek cihazlar ve manuel yükleme için sistem imajlarına ait linkler haberimizde.
Google sonunda Android O olarak bilinen en yeni mobil işletim sisteminin Android 8.0 Oreo olarak adlandırıldığını doğruladı. Yeni sürüm Pazartesi günü, güneş tutulmasıyla çakışan bir basın etkinliğiyle açıklandı. Ayrıca Kaliforniya'nın Mountain View şehrindeki Google genel merkezinde yeni bir Oreo temalı heykelin örtüsü kaldırılmış durumda.
Android 8.0 Oreo artık Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL, Pixel C ve Nexus Player gibi belirli Google markalı cihazlar için kullanılabilir. Yeni yazılımı yüklemek isteyen kullanıcılar, Android Beta Program sayfasında oturum açarak ve cihazlarını güncelleme için kaydederek bunu yapabilirler. Bunun dışında Android 8.0 Oreo'yu manuel olarak yüklemek için sistem imajlarını indirmek de mümkün.

Project Treble ile Android Oreo daha hızlı yayılacak

Google markalı cihazlara ek olarak Essential, General Mobile, HMD Global tarafından üretilen Nokia telefonlar, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp ve Sony gibi Android partnerleri yakında cihazlarını Android Oreo'ya güncellemeye başlayacak.
Techcrunch tarafından güncellemeyi alması muhtemel akıllı telefonların bir listesi yayınlandı. Cihazların çoğu için belirli bir tarih yok ancak Android Oreo alması planlanan telefonlar arasında BlackBerry KeyONE, HTC U11, LG V30, OnePlus 3, 3T ve 5, Sony Xperia X, XZ ve XA yer alıyor. Ayrıca S8 ve Note 8 gibi Samsung amiral gemileri de Android Oreo'ya sahip olacak. 
Öte yandan Google Mayıs ayında düzenlediği I/O konferansında, akıllı telefon üreticilerinin Android güncellemelerini cihazlarına çok daha hızlı bir şekilde göndermelerini sağlayacak "Project Treble" isimli bir girişimden bahsetmişti. Şirket asıl Android sürümünü, üreticilerin kendi cihazlarına ekledikleri arayüzden ayırarak cihazların daha hızlı bir şekilde güncelleme almasını sağlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15198 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim