Anlık Bildirim

Android P Beta 2 resmen yayınlandı

Arama devi Google, Android P'nin ikinci beta sürümünü yayınladı. Mobil işletim sisteminin ikinci betası son API'ler ve SDK ile birlikte 157 yeni emoji getiriyor.
Google kısa bir süre önce Android P'nin ikinci beta sürümünü yayınladı. Hatırlayacak olursanız arama devi Android P'nin ilk beta sürümünü Mayıs ayında kullanıma sunmuştu. İkinci beta, geliştiricilerin uygulama oluşturmasına ve mevcut uygulamalarını bir sonraki Android sürümüne uyarlamasına olanak sağlayacak son API'ler ve SDK ile birlikte 157 yeni emoji getiriyor.
Yeni sürümde bulunan özelliklerin çoğu Android P'nin ilk betasından gelenler. Bunlardan bazılarını adaptif (uyarlanabilir) pil ve gezinme hareketleri olarak sıralayabiliriz. Makine öğrenme algoritmalarını kullanan adaptif pil, günün geri kalanında kullanılmayacağını tahmin ettiği uygulamaların arka planda çalışmalarını sınırlandırarak pil ömründen %30 oranında tasarruf sağlayabiliyor.

İkinci beta OTA güncellemesi ile geliyor

Android P'nin bir başka özelliği ise çentikli ekranları desteklemesi. Son günlerde sayısı hızla artan çentikli telefonları göz önüne aldığımızda bunun ne derece önemli bir hale geldiğini anlayabiliyoruz. Aynı zamanda bu 2018 yılında piyasaya sürülecek en az bir Google Pixel marka akıllı telefonun çentikli tasarıma sahip olabileceğinin de bir göstergesi. Android P ayrıca üçüncü parti uygulamaların akıllı yanıtları kullanmasına da izin verecek.
Tüm bunlara ek olarak, geliştiricilere çoklu kamera API'lerinin sunulduğunu da ekleyelim. Bu sayede geliştiriciler uygulamalarında kesintisiz zoom ve bokeh gibi ekstra efektlerden tam olarak yararlanabilecekler. Android akıllı telefonunuz hali hazırda ilk beta sürümünü çalıştırıyorsa, ikinci beta cihazınıza bir yazılım güncellemesi olarak gelecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim