Anlık Bildirim

Android P mi yoksa iOS 12 mi? [Anket#11]

Android P ve iOS 12 ile birlikte Apple ve Google kozlarını paylaştı. Her iki işletim sisteminin de birbirine karşı üstünlük sağladığı birtakım noktalar bulunuyor. Peki sizin tercihiniz hangisi?
Teknolojinin önlenemez yükselişi süregelirken, yazılım tarafı ise bir tık geriden geliyor. Birçoğumuz "Sene olmuş 2018, Android/iOS'taki şu sorunları bir türlü çözemediler." gibi serzenişlerde bulunmuş ya da tanık olmuşuzdur. Dünyanın en büyük mobil işletim sistemi üreticilerinden Apple ve Google ise her yıl yayınladıkları yeni sürümlerle bizleri tatmin etmeye çalışıyor. Güncellemelerle birlikte yeni özelliklerle buluşturulan kullanıcılar, bir yandan da çeşitli optimizasyon, hata düzeltmeleri, performans ve güvenlik iyileştirmelerine tanıklık ediyor. Kimi güncellemeler yenilik odaklı olurken, kimi güncellemelerde ise var olan problemler düzeltilip stabilitesi daha yüksek bir işletim sistemi deneyimi sunuluyor.
Her sene olduğu gibi bu yıl da düzenlenen Google I/O 2018 ve WWDC 2018'de yeni işletim sistemleri Android P ve iOS 12 tanıtıldı. Google tarafı Android P ile birlikte iOS ekosisteminin öne çıkan stabil olma özelliğine bir adım daha yaklaşırken, iOS 11 yüzünden başı bir hayli ağrıyan Apple ise yeni işletim sistemiyle performansa ve güvenilirliğe odaklanmayı tercih etti. İki işletim sisteminde de büyük çapta yenilikler yer almazken, lansmanlar ve cihazlarımıza kurduğumuz Beta sürümler neticesinde, performans noktasında ciddi iyileştirmeler yapıldığınırahatlıkla söyleyebiliriz.
 
Üreticiler güncellemelerle birlikte doyum noktasına mı ulaştı bilinmez ancak eski güncellemelerde olduğu gibi devrim niteliğinde yenilikleri, son birkaç güncellemedir göremiyoruz. Peki sizce hangisi daha başarılı? iOS 12 mi yoksa Android P mi?
Hangisi daha iyi? Oy Ver 1773 kişi oy verdi. Sonuçları Göster  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
iOS elden gidiyeah. Android P geliyeah.
Yorumu gör »
ctrl-alt-delete
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11538 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anket, mobil işletim sistemleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim