Anlık Bildirim

Android güvenlik raporları yayınlandı; 2014'de kötü amaçlı yazılım yüklenme oranı %1'in altında kaldı

 
Android güvenlik raporları yayınlandı; 2014'de kötü amaçlı yazılım yüklenme oranı %1'in altında kaldı
Google, dünyanın en yaygın mobil işletim sistemi Android'in güvenlik açıklarını kapatma amacıyla geçtiğimiz yıl pek çok önemli adım atmıştı. Son olarak ise geride bıraktığımız günlerde Google Play Store üzerindeki uygulamaların denetimini arttırmaya yönelik bazı yeni prosedürleri hayata geçirmişti.
Android güvenlik raporları yayınlandı; 2014'de kötü amaçlı yazılım yüklenme oranı %1'in altında kaldı
 
Yayınlanan en son raporlarda görüldüğü üzere Google, attığı bu adımların meyvelerini toplamaya başlamış bile. Google Play Servisleri ile bütünleşik gelen güvenlik yazılımının 2014 yılında cihazlardan topladığı veriler incelendiğinde; 2014 yılı sonu itibariyle güvenlik yazılımın yüklü olduğu 1 milyar Android cihaz arasında zararlı yazılım yüklenme yüzdesinin 2014 yılı başına oranla %50'ye yakın azalarak %1'in altında kaldığı görülüyor. Bu oran uygulamaları yalnızca Google Play Store üzerinden yükleyenler incelendiğinde ise iyice azalarak %0.15 seviyesine kadar düşüyor.
Yaklaşık olarak 1 milyar cihazda yüklü olan Google Play güvenlik yazılımının günlük ortalama 200 milyon cihazı taradığı belirtilirken, oranın bu seviyede düşmesine neden olarak 2013 sonunda yayınlanan ve pek çok güvenlik önlemini beraberinde getiren 4.4 KitKat sürümünün 2014 yılında üreticiler tarafından cihazlarda sunulmasının yüksek pay sahibi olduğu söylenebilir. Bu oranların açıklanması aynı zamanda Android'i güvenlik zaafları yönünden sıkça eleştiren Apple'a da bir nevi Google cephesinin cevabı niteliğini taşıyor.
Google tarafından sunulan 44 sayfalık rapora buradan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim