Anlık Bildirim

Android, işletim sistemi pazarında Windows’u geçmek üzere

Global ölçekte işletim sistemleri pazarında Android, Windows’u geride bırakmaya çok yakın. İşte dünyada ve Türkiye’de işletim sistemleri pazarındaki son rakamlar:

Android, işletim sistemi pazarında Windows’u geçmek üzere Tam Boyutta Gör

Akıllı cihaz kullanım alışkanlıkları son 10 yılda müthiş bir değişim gösterdi. Özellikle mobil tarafta pazarın hakimi isimlerinin adı piyasadan hızlı bir şekilde silinirken iOS ve Android gibi yeni isimler hayatımıza dahil oldu ve pazarın mutlak hakimi haline geldi.

Özellikle Android’in internete bağlanabilen her cihazda olma noktasındaki isteği, dengeleri de önü alınmaz bir şekilde değiştirmeye başladı. StatCounter’ın bugün yayınladığı Şubat 2017 raporları da sürece ışık tutma noktasında kritik önem taşıyor. Görülen o ki Android, 2017 yılı içerisinde internete erişimi bulunan tüm cihazlar içinde en çok kullanılan isim haline gelmek üzere.

2012 yılında %80’in üzerinde bir hakimiyeti varken (ki o dönemde Android’in payı %2 seviyelerindeydi) internete erişimi noktasındaki önceliklerin telefonlara, tabletlere ve hatta televizyonlara kayması, Android’in daha hızlı bir ivmeyle büyümesine, toplamda da Windows’un önüne geçmesine zemin hazırlamışa benziyor. Şubat 2017 itibariyle Android %37.42, Windows ise %38.59 bir orana sahip. Üçüncü sıradaki iOS ise %12.99’luk bir paya ulaşmış durumda.

Ülkemizde ise durum biraz daha farklı. StatCounter’a göre Türkiye’de Android, Windows’u geçtiğimiz yıl mayıs ayında geride bıraktı. 2017’de ise %50’nin üzerinde bir rakama ulaşmış durumda. Bu durum aslında mobil cihaz kullanımının ülkemizde nasıl bir noktaya geldiğinin de güzel bir göstergesi aynı zamanda.

StatCounter bu verileri her ay 15 milyardan fazla sayfayı analiz ederek oluşturuyor ve toplumun geneli için bir kesit oluşturmaya çalışıyor. Dünya genelinde toplamda 2.5 milyondan fazla web sitesi, bu istatistikler için dolaylı veya doğrudan yollarla veri sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4243 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, Android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim