Anlık Bildirim

Android telefonlara satışa sunulmadan önce virüs yüklendiği ortaya çıktı

Yapılan araştırmalara göre aralarında Samsung, LG, Xiaomi ve Asus gibi markaların da yer aldığı birçok Android cihaza kullanıcı verilerini çalabilen virüs yüklendiği tespit edildi.
Android telefonlara satışa sunulmadan önce virüs yüklendiği ortaya çıktı
 
Checkpoint isimli güvenlik firması tarafından hazırlanan son rapor oldukça ilginç bir olayı gün yüzüne çıkardı. Buna göre Android işletim sistemli cep telefonlarına, henüz satışa sunulmadan önce kişisel verileri tehlikeye atan ve sık kullanılan uygulamalara bulaşabilen çeşitli virüsler yüklendiği tespit edildi.

Samsung, Asus ve LG gibi popüler markaların da yer aldığı toplam 36 cihazda kötü niyetli yazılımlar belirlendi. Araştırmada yer alan bilgilere göre bahsi geçen zararlı uygulamaların telefon açıldığı ilk anda aktifleştiği ve kullanıcıyı izlemeye aldığı söyleniyor. Gerçekleştirilen incelemelerde virüslerin üreticiler tarafından ROM’lara yüklenmediği, dağıtım zincirindeki ya da diğer üçüncü parti kişiler tarafından satışa sunulmadan önce cihazlara yüklendiği ifade ediliyor.
Android telefonlara satışa sunulmadan önce virüs yüklendiği ortaya çıktı
 
Checkpoint ismini açıklamadığı bazı dağıtım şirketlerinden alınan cihazlarda bu problemin görüldüğünü, doğrudan markalardan satın alınan ürünlerde ise herhangi bir problemin yaşanmadığını dile getiriyor. Listede son dönemin gözde telefonlarından olan Galaxy S7'nin de yer alması endişeleri artırıyor. Satıcı ve müşteri arasındaki tedarik zincirinde yaşanan bu olay sonrası kullanıcıların herhangi bir yedekleme yapmadan orijinal ROM yüklemeleri ve cihazlarını güvenlik taramasından geçirmeleri tavsiye ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8096 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, malware ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim