Anlık Bildirim

Android’in açık kaynak yapısı güvenlik riski oluşturuyor

Mağazadan sıfır satın aldığınız bir Android cihazda bile güvenlik açıkları olabiliyor. Yapılan araştırmalar arayüz modifikasyonlarının güvenlik açıklarına davetiye çıkardığını gösterdi.

Android ekosistemi bugün milyarlarca kullanıcı ve bunlara hizmet sunan sayısız cihaz üreticisi barındırıyor. İşletim sisteminin modifiye edilebilen açık kaynak yapısı sayesinde bu denli büyük bir ekosistem oluştu. Ne varki bu yapı riskler barındırıyor.

En baştan başlıyor

ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Kryptowire tarafından yapılmış yeni bir araştırmaya göre yeni satışa sunulan mobil cihazlarda dahi önemli kritik açıklar yer alıyor. Araştırmada 10 farklı üreticinin telefonları incelenmiş.

Android işletim sisteminin stok halini aldıktan sonra kodlarla oynayarak kendisine has arayüzler oluşturan üreticiler, ayrıca reklam amaçlı kendi uygulamalarını da varsayılan olarak ekliyor. Bu modifikasyon hem güvenlik açıkları oluşmasına neden oluyor hem de yazılım hataları ortaya çıkabiliyor.

Örneğin Asus Zenfone V Live akıllı telefonunda sistemi tamamen ele geçirmeye neden olacak açıklar bulunmuş. Asus ise yayınladığı açıklamada açıklar için yama hazırlamaya başladığını bildirdi.

Asus haricinde Essential, LG ve ZTE gibi üreticilerin cihazlarında da benzer sorunlar bulunmuş. Bahse konu üreticiler de güvenlik yamaları için çalışmalarını hızlandırmış durumda.

Kontrolün tek bir isimde olmadığı Android ekosisteminde güvenlik açıklarına sık sık rastlıyoruz. Güvenlik yamaları ise biraz üreticilerin insafına kalıyor. Bazı modeller için hızlı güncelleme gelirken alt seviyedeki cihazlar için bu süre çok uzuyor. Bu bakımdan şimdilik güvenlik açıklarına kesin bir çözüm bulunabilmiş değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12693 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, kryptowire ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim