Anlık Bildirim

Düşüşe devam eden Windows Phone, BlackBerry'nin rakibi olmaya aday

Gartner tarafından yayınlanan rapor, Microsoft'un mobil işletim sisteminin düşüşe devam ettiğini ve yakında tarihinin en kötü dönemlerini yaşayan BlackBerry'nin ana rakibi olabileceğini gösteriyor.
Microsoft her defasında Windows telefonları hayatta tutmaya kararlı olduğunu söylese de bu durum daha falza uygulama, daha iyi cihazlar ve daha fazla özellik arayışında olan kullanıcıların platformdan uzaklaşmasını durdurmaya yetecek gibi görünmüyor.
Gartner'ın verilerine göre Windows Phone ekosistemi geçen yılın aynı döneminde yüzde 2.5'lik bir pazar payına sahipken bu oran 2016 ilk çeyreği itibariyle yüzde 0.7'ye gerilemiş durumda. Düşüşün birçok nedeni var ve biz şimdi bunlardan bir kez daha söz etmeyeceğiz ancak platformun geleceği ile ilgili belirsizlik ve uygulama konusundaki eksiklik, Windows Phone'un çöküşüne katkıda bulunan en önemli iki faktör olarak sıralanıyor.
Android yüzde 84.1 payla pazarı domine etmeye devam ederken onu 14.8'lik oranla iOS platformu takip ediyor. BlackBerry ise beklenildiği şekilde 0.2'lik kullanım oranıyla dördüncü sırada mücadele vermeye devam ediyor. Windows Phone'daki düşüş bu şekilde devam ederse Microsoft'un platformu yakında, satışlarını canlandırmak için BB OS 10'dan Android'e göç eden BlackBerry ile aynı pazar payına sahip olabilir.
Microsoft hala BlackBerry'ye göre dört kat daha fazla telefon satıyor
Kanadalı telefon üreticisinin bu planları maalesef BlackBerry'nin performansı üzerinde neredeyse hiçbir kayda değer değişiklik üretmedi. Bu nedenle şirket son birkaç yıl içindeki pazar payını aynı şekilde korumaya devam ediyor.
Rapora göre Microsoft ilk çeyrekte 2,3 milyon Windows telefon satmayı başardı. Bu durum sadece 659 bin telefon sevkiyatı yapan BlackBerry ile karşılaştırıldığında şirketin hala önde olduğunu gösteriyor. Karşılaştırma açısından aynı dönemde 51 milyon iOS, 293 milyon ise Android cihaz sattığını belirtelim.
Düşüşe devam eden Windows Phone, BlackBerry'nin rakibi olmaya aday
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7643 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim