Anlık Bildirim

Huawei, Android-iOS tekelini kırmak için kendi işletim sistemini geliştiriyor

Huawei, Google'ın Android politikalarını daha sıkı hale getirme ihtimaline karşın kendi işletim sistemini geliştiriyor. Şirket İskandinavya'da eski Apple ve Nokia çalışanlarından oluşan bir ekip kurdu
Google'ın Android üzerinde daha sıkı denetim uygulama kararı alması durumuna karşın bir B planı yapan Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, potansiyel bir "acil durum önlemi" olarak kendi işletim sistemini geliştiriyor.
Huawei'nin akıllı telefonları şu anda Android sisteminin uyarlanmış bir versiyonu olan EMUI ile çalışıyor. Şirket İskandinavya'da bu işletim sistemini geliştirmek için daha önce Apple'da kullanıcı arayüzü yöneticisi olarak çalışan Abigail Brody'nin yanı sıra çok sayıda eski Nokia çalışanını işe aldı.
Bu, Huawei tarafından gerçekleştirilen cesur ve potansiyel olarak riskli bir hamle olacaktır.
- Küresel pazar payının büyük çoğunluğunu kontrol altına alan Android veya iOS işletim sistemleri dışında tüketİcilerin rakip bir başka üçüncü parti işletim sistemine çok az talep gösterdiği açıkça ortada.
- Microsoft ve BlackBerry gibi diğer teknoloji devleri meşhur Android-iOS rekabetini tehdit etmekte başarısız oldular.
- Yeni bir işletim sistemi oluşturmak aynı zamanda tamamen yeni bir arayüz kullanmak zorunda kalacak Huawei telefon sahipleri için kullanılabilir uygulama sayısını azaltacak.
Öte yandan Huawei'nin yeni bir işletim sistemi oluşturma hamlesinde dikkate alınmaya değer bazı iyi noktalar da var.
- Google, özellikle Çin'deki satıcıların giderek artan talepler doğrultusunda son birkaç yıldır iyice yaygınlaşan kendi işletim sistemi üzerinde daha fazla denetim sağlamayı planlıyor. Bu durum cihazlarına yenilik getirmek isteyen Huawei'nin hareket alanını kısıtlayabilir.
- 2015'in ilk çeyreğinde 27,5 milyon ünite ya da %8,2 sevkiyatla küresel akıllı telefon pazarının üçüncü büyük cep telefonu satıcısı olan Huawei aslında yeni bir işletim sistemi oluşturmak için yeterince büyük bir müşteri tabanına sahip durumda.
- Küresel akıllı telefon pazarının yavaşlamaya başlamasıyla birlikte, Huawei gibi birçok satıcı iş modellerini donanım yerine yazılım ve servislere odaklanacak şekilde değiştirmeyi düşünmeye başladılar.
Şimdilik Huawei'nin kararı şirketin Google'la ilişkilerinin kötüye gitmesine karşın düşünülen "B planı" ihtimalinden daha fazlası gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8100 kez okundu.
41 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim