Anlık Bildirim

İşte yeni Android versiyonu: Android Nougat

Google’ın bu yılın sonlarına doğru resmi olarak kullanıma sunacağı yeni Android sürümü nihayet ismine kavuştu. Yeni sürüm artık Android 7.0 Nougat olarak adlandırılacak.

Google’ın genelde Android işletim sistemlerinin yeni sürümlerini kod isimlendirme ile tanıttığını ve çıkış tarihine yakın gerçek ismini açığa çıkardığını biliyoruz. Bu yılın işletim sistemi olarak Android N sürümünün de gerçek ismi belli oldu.

Google tarafından yapılan duyuruda, yeni işletim sisteminin Android Nougat yani Nuga olarak adlandırılacağı açıklandı. Geleneksel olduğu üzere, Google genel merkezinin önündeki alanda, nuga kalıpları üzerinde yükselen Android heykeli de ziyarete açıldı.

Nuga/koz helvası, özellikle çikolatalarda karşımıza çıkan bir bileşen. Fındık püresinin şeker, yağ, süttozu, kakao, doğala özdeş aromalar ile karıştırılması neticesinde elde edilen Nuga, Android işletim sisteminin tatlı isimleri arasındaki yerini aldı.

Yeni işletim sisteminin numaralandırması ise beklendiği gibi Android 7.0 olarak belirlendi. Android 7.0 Nougat, ilk olarak yeni Nexus akıllı telefonlarında boy gösterecek. Ardından mevcut Nexus ve Android One cihazlarına güncelleme olarak gelecek. Sonrasında ise üreticilerin amiral gemi modellerinden başlamak üzere Android ekosistemine yayılacak. Bunların en erken Eylül sonlarında gerçekleşmesi bekleniyor. 

Android 7.0 Nougat

Android 7.0 ile gelecek bazı önemli özelliklere baktığımızda, Ayarlar menüsündeki alt menü başlıklarının kısa bilgilerle donatılması, yine Ayarlar menüsünde sol üst kısma yerleşmiş menü ikonu, Ses ve Bildirimler sekmesinin iki ayrı başlığa geçiş yapması, bildirim çubuğunda biraz daha genişletilmiş alan, bildirim penceresinden gelen mesajlara cevap yazabilme, yerleşik bölünmüş pencere desteği, video pencerelerinin ekran üzerinde yüzebilmesi, Doze tasarruf modunun daha agresif olması, Java 8 desteği, hızlı başlatma, yerleşik numara engelleme, gelişmiş RAM yönetimi bunlar arasında sayılabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9143 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim