Anlık Bildirim

Epic Games test kullanıcısına dava açtı

Fortnite oyununda test kullanıcısı olan bir kişi, oyun içi gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle Epic Games tarafından dava edildi ve tazminat ödemesi isteniyor. Detaylar haberimizde.

Bir süre önce PUBG Corp. ile telif hakkı ihlali tartışması yaşayan ve sonrasında tatlıya bağlayan Epic Games bu kez kendi test kullanıcısına suçlamalarda bulundu. Stüdyo kullanıcısının gizli bilgileri sızdırdığını iddia ediyor.

Tazminat isteniyor

Genelde oyun stüdyoları yeni bir yapımı piyasaya çıkmadan önce açık veya kapalı şekilde beta süreci yürütüyor. Bazı firmalar ise oyun ile ilgili bilgilerin sızmaması için test ekibi ile bir ambargo anlaşması yapıyor. Yani test kullanıcıları belirli bir zaman dilimine kadar bilgileri açıklayamıyor.

Epic Games de Fortnite oyunu için test kullanıcılarıyla ambargo anlaşması imzalamış. Ne var ki Thomas Hannah adındaki bir kullanıcı, dördüncü sezon için hazırlanan oyun içi etkinliği zamanından önce üçüncü taraf bir kaynak ile paylaşmış.

Daha sonra bu kaynak da Reddit üzerinde elde ettiği bilgileri paylaşınca Epic Games de bu kişiye dava açmış. Firma kendisinden habersiz olarak paylaşılan bu bilgi nedeniyle maddi olarak zarara uğradığını iddia ediyor.

7 Mayıs tarihinde açılan davada karşı taraf da savunmasını yapmış. Hannah konuştuğu kişinin bilgi sızdıracağını tahmin edemediğini ve kendisine sürekli çıkarım yapabileceği tarzda sorular sorarak yanılttığını belirtiyor. Önümüzdeki aylarda görülecek davada ne kadar bir tazminat belirlendiği açıklanmadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim