Anlık Bildirim

Fortnite oyununun mağazada yayımlanmamasının Google’a bedeli 50 milyon dolar

Son dönemin gözde oyunu Fortnite, Android tarafında Google Play mağazasında olmayacak. Google’a kâr payı vermekten kaçınan Epic Games, büyük bir kayba da neden olacak.

Mobil dünyada çok ilginç bir karara imza atan Epic Games, popüler oyunu Fortnite’ın Android sürümünü web sitesi üzerinden dağıtacak. Google Play üzerinden kar vermek istemeyen Epic Games, önemli bir kayba sebep olacak.

Fortnite ne kadar kazanıyor?

Fortnite bilindiği üzere ücretsiz bir oyun ancak kozmetik tabanlı iç satışlar rekora koştu ve aylık 300 milyon dolar gibi bir seviyenin üzerine çıktı. Epic Games bu yüzden bu rakamı Google ile paylaşmak istemiyor. Normalde Google Play üzerinden indirilmiş uygulamalarda yapılan oyun içi satışlardan yüzde 30 kar alınıyor.

Yapılan araştırmalara göre Google bu hamle nedeniyle yıl sonuna kadar yaklaşık 50 milyon dolardan olacak. Oyunun bu dönem içerisinde Android tarafında 150 milyon dolar civarında bir gelir üreteceği tahmin ediliyor.

İşin garip tarafı iOS platformunda hem deneme sürecinde hem de nihai yayın sürecinde oyun toplam 180 milyon dolar gelire imza attı. Apple’ın bu gelirden aldığı pay ise 54 milyon dolar civarında. Epic Games neden Apple’a pay ödemeyi kabul ederken Google’ı devre dışı bırakıyor belirsiz.

Bunda iki neden gösterebiliriz. İlk olarak iOS oyunlarını harici kaynaklardan dağıtma imkânı yok. Mutlaka mağazadan vermeniz gerekiyor. Epic Games muhtemelen iOS tarafında da bunu yapmak istemiştir ancak mümkün olmamıştır. Android tarafında ise kendinize göre güvenliği sağladıysanız sitenizden de dağıtabiliyorsunuz ki bunu tercih eden pek çok geliştirici var.

İkinci olarak Epic Games, Android ekosisteminin cihaz sayısı nedeniyle çok daha büyük gelirler elde etmeyi bekliyor olabilir. Haliyle bunu da Google ile paylaşmak istemiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6102 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim