Anlık Bildirim

Super Mario Run 3 günde 14 milyon dolar topladı

Nintendo’nun sonsuz koşu oyunu Super Mario Run rekora doğru koşuyor. Oyun 25 milyon indirme barajını en hızlı geçen yapım oldu. Gelirler ise katlanarak artıyor.

Nintendo’nun en büyük başarılarından birisi olmaya aday Super Mario Run mobil oyunu gelirlerini katlayarak arttırmaya devam ediyor. İlk gün 4 milyon dolar gelir elde eden oyun üç gün sonunda daha da fazlasına ulaştı.

Rekora Gidiyor

App Annie tarafından verilen bilgilere göre oyun üçüncü gününde 37 milyon indirme rakamına ulaştı. Toplamda ise 14 milyon dolar gelir elde etti. Oyunun sadece iOS tarafında bu başarıyı yakalaması oldukça dikkat çekici bulunuyor.

Oyun en fazla geliri ABD’de elde ediyor. 11 milyon indirme rakamı ve 8 milyon dolar gelir elde edilen ABD’den sonra Japonya 7.5 milyon indirme ve 3 milyon dolar gelir ile ikinci sırada.

Sensor Tower ise oyunun 4 günde 21 milyon dolar gelir elde ettiğini tahmin ediyor. Yine Super Mario Run, 25 milyon indirme rakamını en hızlı geçen oyun olmuş durumda.

Oyun yayınlanmadan önce oyun içi satın alım konusu yatırımcılar tarafından hoş karşılanmamış ve borsada düşüş yaşanmıştı. Bugün ise Nintendo’nun isabetli bir tahmin yaptığı görülüyor. Oyuncular ücretsiz bölümde sonra hızlı bir şekilde satın almaya yöneliyor.

Elbette bu durumdan hoşnut olmayan oyuncular da var. Oyuna verilen puanların neredeyse yarısı tek yıldız. Pokemon Go oyunundan sonra Nintendo’nun ücretli bir yapım çıkarması belirli bir kesimi memnun etmemiş görünüyor.

Apple’dan Tedbir

Dİğer taraftan oyunun indirme rekoru kırmasına yönelik olarak Apple’ın da hazırlıklı olduğu belirtiliyor. Herhangi bir App Store sıkıntısına karşı yapılan yorumların değerlendirme süresi 8-12 saatten 30 saate çıkarılmış. Yorumlar ise bu süre zarfında ön bellekte tutulmuş. Bunun ani yoğunlukların önüne geçtiği ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3166 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, nintendo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim