Anlık Bildirim

Supercell hiç yeni oyun çıkarmadan 810 milyon dolar kar etti

Clash of Clans, Clash Royale, Boom Beach gibi oyunların yapımcısı Supercell, 2017 yılında hiç yeni oyun çıkarmamış olsa da önemli bir başarı elde etti ve rekor gelir açıkladı.

Supercell hiç yeni oyun çıkarmadan 810 milyon dolar kar etti Tam Boyutta Gör

Mobil oyun dünyasına yönelik olarak geliştirmeler yapan ve yapımlarını duyuran geliştiriciler, son dönemde hatırı sayılır rakamlarda gelir elde ediyor. Bu konudaki en iyi örneklerin başında ise Supercell geliyor. Finlandiya merkezli geliştirici, 2017 yılında 810 milyon dolarlık bir kâr açıkladı.


Bu rakamın 2017 yılı içerisinde hiç yeni oyun çıkarmadan elde edilmiş olması da aslında mercek altına alınması gereken bir başka önemli ayrıntı. Şirketin aynı dönemdeki toplam geliri ise 2.3 milyar dolar seviyesini aşmış durumda. 2016 yılında elde edilen toplam gelir ise 2.1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Kâr ise yaklaşık 1 milyar dolar olarak açıklanmıştı.


Çıkardıkları oyunların döngüsünün yıllarca sürecek şekilde olması ve insanların hafızasından bir ömür silinmemesi adına hedeflendiğini belirten şirket, yaptıkları güncellemeler ile oyunlardan kayan ilgiyi ve kopma noktasına gelen oyuncuları yeniden yakalamayı başarıyor.


Supercell’in %84.3’lük kısmı Çinli Tencent’in elinde. 2016’da bu satın alma için 8.6 milyar dolarlık bir rakam ödenmişti. 2010 yılında kurulan şirketin merkezi halen kurulduğu günkü gibi Finlandiya’da yer alıyor ve çıkış ülkesine katma değer yaratmaya devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7535 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
supercell, clash royale ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim