Anlık Bildirim

Westworld oyunu davalık oldu

Bethesda, Fallout Shelter oyununun da geliştiricisi olan Behaviour Interactive’i ve Warner Bros.’u Westworld oyunundaki kaynak kodlarını izinsiz kullandığı için mahkemeye verdi

Ekranların sevilen dizisi Westworld’ü mobil dünyaya taşıyan oyunu çıkar çıkmaz davalık oldu. Davayı açan ise Fallout Shelter oyununun dağıtıcısı durumundaki Bethesda.

Aynı kaynak kodu

Bethesda, Westworld oyununun kendi kaynak kodlarını birebir kopyaladığını ve tasarımı değiştirerek piyasaya sürdüğünü iddia ediyor. Dolayısıyla Bethesda’nın telif hakları ve ticari sırları çiğnenmiş oluyor.

Aslında iki oyunu yapan da Behaviour Interactive stüdyosu. Muhtemelen stüdyo zamandan kazanmak için ilk oyunundaki hazır kodlarını elden geçirerek Westworld için uyarladı. Tabii bu hazır kodların kullanım hakkının Bethesda’ya ait olduğunu es geçerek.

Şikayet dosyasına ihlal olduğu iddia edilen kodlar ve karakter parçaları eklenmiş. Ayrıca Fallout Shelter oyununda ilk dönemde mevcut olan bir hatanın bile aynen kopyalandığı ifade ediliyor.

Oyunu incelerken toprak altı kısmının Fallout Shelter tarzında kontrol ve yaşam birimleri barındırdığını belirtmiştik. Anlaşılan o ki bu benzerlik Bethesda’nın da gözünden kaçmamış. Westworld oyununun dağıtıcısı olan Warner Bros. bakalım nasıl bir adım atacak?

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim